Egemen Tokatlıoğlu

unnamedKocaeli doğumlu olup filmlere olan tutkusu henüz altı yaşında, babasının eve video almasıyla başladı. 80’lerin neredeyse akla kazınan tüm filmlerini kiraladığı video kasetleri ile eritip bitirdi. Babasının her gün 2‘şer 3’er kiraladığı video filmlerini sabah okul olduğunu aldırmaksızın gece yarılarına kadar izledi. Bu yüzden öğretmenleri ile hep sıkıntı yaşadı.

Sinema ile tanışması ise bir akrabasının onu ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ filmine götürmesi ile başladı. Ardından gittiği ilk yabancı film ‘Home Alone’ ile bu sihirli perdeye aşık oldu. 80’lerin popüler serileri Rambo, Rocky, Terminator, Ghostbusters, Robocop gibi filmleri videoda tekrar tekrar izleyerek ilk ve ortaöğrenim dönemini bitirdi. Sevdiği bu filmleri repliklerine kadar ezberledi. Lisede arkadaşlarını dersten kaçarak sinemaya gitmeye teşvik ederek büyük suçlar işledi.

Her ne kadar istediyse de üniversitede Sinema ve Televizyon bölümünü kazanamadı. Turist Rehberliği bölümünü okuduktan sonra hayalini gerçekleştirmekteki kararını sürdürdü ve Kocaeli Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Yüksek Lisans bölümüne girdi. Korku sineması üzerine yüksek lisans tezi aldı. En sevdiği dersler Film Eleştirileri ve Bir Filmin Dramaturjik Analizi idi. Bu bağlamda sinemada göstergeler ve psikolojiye ayrı bir merakı oldu.

Editör olarak hayatını devam ettirirken aynı zamanda film eleştirileri yazmaktadır. Tek isteği hayatının bir parçası olan sinema adına ister akademik olsun ister bir sinema sevdalısı, araştırmalar yapmak, yazmak ve ömrünün sonuna kadar sinema adına ortaya bir şeyler koymak.

Egemen Tokatlıoğlu’nun Öteki sinema için yazdığı tüm yazıları buradan okuyabilirsiniz.

2 Comments

  1. 95 evler seka cocuk dostları ilkokulu yıl 87 ilk okul1 ci sınıfta yapılan piyes kızlar türkmen kızı olmuştu erkekler ise ormancı 2 arkadaşımız biri karga biri tilki sonra nasrettin hoca olan arkadaşımız ne gulmustum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al