1980 Yılının Gözüyle Star Wars Özeti 1 – Star Wars

1980 Yılının Gözüyle Star Wars Özeti

17 Aralık 2015

Amerika’da gösterime girmesinden yaklaşık bir yıl sonra Türkiye’de gösterilen ilk Star Wars filminin gazete ve dergilerimizde çeşitli vesilelerle reklam ve tanıtımlarına rastlamak mümkün. Bunlardan biri de bilimkurgu söz konusu olduğunda ülkemizdeki öncü isimlerden biri olan Bülent Akkoç’un Ocak 1980 yılından itibaren çıkartmaya başladığı ve teksir halinde yayınlanan Göktaşı bilimkurgu dergisinin Mart 1980 tarihli ikinci sayısındaki bir tanıtımdır. İşte o günün gözüyle Star Wars filminin özeti:

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]

“Star Wars (Yıldız Savaşları) özgün adına (KRİEG DER STERNE-Alm. La GUERRE DES ETOİLES-Fr.) sahip bu film şu sıralarda İstanbul sinemalarında oynuyor. Yedi oskar ödülü olan bu filmin özeti şöyle:

3000 yıllarında diplomatik bir uzay gemisi saldırıya uğrar ve içindeki prenses Leia Organa, Darth Vader adlı eski, kötü bir Jeri şövalyesi tarafından esir edilir. Prensesin yardım çağrısını taşıyan robotları C-3PO ve R2-D2 indikleri gezegende yakalanır ve Luke Skywalker adlı bir gencin amcasına satılırlar ama C-3PO kaçar ve peşinden giden Luke ile R2-D2 aradıkları Ben Kenobi ile karşılaşırlar. C-3PO taşıdığı haberi verir. Eski adı Obi-wan Kenobi olan yaşlı Jeri şövalyesi Luke’a babasının ışın kılıcını verir ve yardım etmesini söyler. Amcasının ve yengesinin askerler tarafından gören Luke Obi’nin çağrısını kabul eder ve buldukları bir uzay gemisiyle uzaya açılırlar. Pilotlar Han Solo ile yardımcısı bir “Wookie” olan ve gorile benzeyen Chewbaca’dır. Uzay gemileri Ölüm Yıldızı adındaki dev bir uyduya çekilir. Burada tutsak olan prenses, Luke ve Han Solo tarafından kurtarılır. Bu arada Obi-wan Kenobi eski öğrencisi Darth Vader ile yaptığı ışın kılıcı düellosunu kaybeder. (Bilerek). Ölüm Yıldızı daha önce prenses’in ağzından asi üssünün yerini öğrenebilmek için Alderaan adlı bir gezegeni laser ışınları ile yok etmiştir. Bu bakımdan şimdide asilerin üssünü yok etmek için yola çıkmıştır. Komutanı ise General Tarkin’dir. Ölüm Yıldızı’ndan kurtulan arkadaşlar kendi gezegenlerine döner ve gelen saldırıyı karşılamak üzere savaş gemilerine binerler ve hücuma geçerler. Ölüm Yıldızının boş noktasına saldırıya geçerler, çoğu düşürülür ama Luke hedefe erişir. Uzay kurtulmuştur.”

[/box]Star Wars afiş

blank

Fatih Danacı

Uçak mühendisliği alanında eğitim alıp mezun olduktan sonra sinema ve edebiyat merakı aktif bir uğraşa dönüştü. 2006 yılından itibaren çeşitli dergi, e-dergi, internet siteleri gibi platformlarda öyküleri, sinema yazıları yayımlandı. Sinema tarihi ve araştırma-inceleme türünde kitaplar yazdı, bunlardan başka Dolunay Öyküleri adlı öykü kitabı yayımlandı, çok sayıda kolektif kitap çalışmasında yer aldı. Oğlu olduktan sonra çocuklar için üretmeye başladı ve çocuk kitapları ve kutu oyunları hazırladı, çizgi film projelerine destek verdi.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Stranger Things 3'ün Çekimleri Başladı 4 – Stranger Things 2

Stranger Things 3’ün Çekimleri Başladı

Netflix’in efsane dizisi Stranger Things 3’ün çekimleri başladı! Kadroya Jake
Netflix’in İlk Türk Orijinal Dizisi Basına Tanıtıldı 5 – Türk Orijinal Dizisi The Protector 1

Netflix’in İlk Türk Orijinal Dizisi Basına Tanıtıldı

Çağatay Ulusoy, Roma’da düzenlenen etkinlikte Netflix’in ilk Türk orijinal dizisi