Cin Düğününe Davetlisiniz: Azap 1 – Azap Film 25

Cin Düğününe Davetlisiniz: Azap

4 Aralık 2015

Türk korku sinemasına yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen Azap, herkesin bildiği ama dile getirmekten bile çekindiği bir inanışı sinema perdesine çıkartıyor; Cin Düğünü.

azap_poster_70x100cm_BASKIKimilerine göre hurafe, safsata kimilerine göre ise bir daha hatırlamak bile istemedikleri bir tecrübe anlamına gelen cin düğünü! Bugüne kadar hep onlar geldi, ya birisi onların dünyasına gelin giderse…Azap, bize bu dünyanın kapılarını açıyor.

Genç bir öğretmen olan Ayşin, ataması yapılan köyle ilgili internet araştırmasında; geçmişte cinlerle yaşananlara ait korkunç haberleri görür. Arkadaşlarının Ayşin’e düzenlediği veda partisinde, bu konuyla ilgili çıkan tartışma inatlaşmaya döner ve fincanla cin çağırma seansı ile içinden çıkılmaz, gerilimli ve korku dolu anlar yaşanır. Köye ancak gece ulaşan Ayşin, tedirgin ve gizemli anlarla dolu kısa bir yolculuk sonrasında, Fatma Ana’ya misafir olur. Ayşin, Fatma Ana’dan köyün bir düğün hazırlığı içerisinde olduğunu öğrenir. İlk gece uykuya yattıktan sonra her uyandığında yine geceyi yaşayan Ayşin, ne olduğunu anlayamadığı ve gerçeklikten ayıramayacak kadar inandırıcı olan korkunç ve gerilimli karabasanlar, hayallerle dolu üç gece geçirir. Köyden kaçmaya çalışan Ayşin, düğün hazırlığının hayatının Azap’ı için yapıldığını anlayacaktır.

İkinci uzun metraj yönetmenliğini yapan Dilek Keser ve Ulaş Güneş Kacargil’in çektiği ve yapımcılığını Selim Ünel’in gerçekleştirdiği Azap, MC Film Dağıtım dağıtımıyla 11 Aralık’ta vizyonda.

Azap005 Azap006

Azap001 Azap003 Azap004

blank

Öteki Sinema

Öteki Sinema editörleri Prometheus'un David'i gibi... Siz uyurken bile, hoşunuza gidecek yazıları buluyor, itinayla hazırlıyor ve yayına sunuyor. Öteki Sinema çalışıyor!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

İstanbul Modern Sinema’da "Gelecek Kısa" Başlıyor 2 – Plastik Ruya Merve Bozcu

İstanbul Modern Sinema’da “Gelecek Kısa” Başlıyor

Gelecek Kısa adlı seçki, 21-28 Şubat tarihlerinde çevrimiçi ve ücretsiz

Filmini Kap Gel!

KargART’ın büyük ilgi gören geleneksel etkinliği “Filmini Kap Gel”, sezon