Azap'ın Oyuncusu İrem Deniz ile Mini Söyleşi 1 – SOSYAL MEDYA YENI 16102015 00000118 1

Azap’ın Oyuncusu İrem Deniz ile Mini Söyleşi

13 Aralık 2015

Yerli korku filmi Azap’ın başrol oyuncusu olan ve tekinsiz bir köyde cinlerin tuzağına düşerek onlardan biriyle evlendirilmeye çalışılan Ayşin öğretmeni canlandıran İrem Deniz ile minik bir sohbet…

İrem Hanım, bu sizin ilk sinema deneyiminiz ve başına oldukça talihsiz şeyler gelen genç bir öğretmeni canlandırıyorsunuz? Bir korku filminde oynamak nasıl bir deneyimdi?

Evet azap ilk sinema filmim. Korku filmi olması kendini sınayabilmem içinde buyuk bir şans oldu açıkçası. Oynadığım karakterin bir çok değişimi, dönüşümü var ve zor koşullarda, uç duyguları yaşıyor. Bu nedenle tüm film sureci keyifli ve heyecan vericiydi benim için.

Korku filmlerini sever misiniz, en sevdiğiniz korku filmi hangisi?

Özellikle korku filmi sevdiğimi söyleyemem ama gerilim filmi izlemekten keyif alıyorum. Tek bir filme indirgemek zor ama isim vermem gerekirse Stanley Kubrick’ten The Shining diyebilirim..

TyFv_0079

Filmde yeni atanmış bir öğretmeni canlandırıyorsunuz, Türkiye’nin kanayan yarasıdır; atanamayan öğretmenler ama sizin filmi izledikten sonra hallerine şükretmesinler? 

Aslına bakarsanız atama bekleyen öğretmen sancısı gayet iyi bildiğim bir durum. Ben liseyi okurken annem üniversiteyi bitirdi ve uzun süre atama bekledi. Tayini Elazığ’da adını bile duymadığımız bi köye çıktı. Tabii ki Ayşin’in yaşadıkları doğaüstü ve kuvvetli bi çatışmayı barındırıyor fakat annemden bildiğim kadarıyla Ayşin gibi idealist öğretmenlerin yaşadıkları da pek kolay şeyler değil :)

Cinlere, ruhlara, metafizik dünyaya inanır mısınız yoksa bunlar insan aklının ürettiği fanteziler mi?

Filmde de söylendiği gibi ben tam arada kalanlardanım sanırım. İnanmıyorum aslında ama konuyla ilgili bir hikaye duyduğumda da etkilenmeden edemiyorum. Kendime söylediğim bunların insan zihninin üretimi olduğu olsa da, olabildiğince konunun dışında kalmayı tercih ediyorum.

Yeniden bir korku filminde oynar mısınız?

Evet oynamayı isterim. Sinema büyüleyici bir dünya ve korku filminde oynamak bir oyuncu için de çok keyifli ve farklı bir deneyim..

SOSYAL_MEDYA_YENI_16102015_00000110

Set ortamı nasıldı, filmde ağırlıklı olarak sizin sahnelerinizi izliyoruz, kaç günlük bir çalışma gerçekleştirdiniz?

Çekimler 3 hafta sürdü. Fakat setten 1 hafta öncesinde yönetmenlerimiz masa başı çalışmaları için hepimizi bir araya topladı. O 1 haftalık metin çalışmasının ve ekiple set öncesinde tanışmanın büyük bir artısı olduğunu söylemem gerek. Çekimler 3 hafta sürdü, bu sürenin 2 haftasını Kütahya’da Üyücek’te geçirdik. Köyün kendi atmosferi bile başlı başına korku filmi gibi, sanat ekibinin de emeği büyük. İyi hazırlanmış bir atmosferin içinde devinmek oyuncunun performansını kesinlikle güzel bir yönden etkiliyor. Set ortamıyla ilgili söyleyebileceğim ve benim için en önemli olan nokta ise güven verici olması..

Son soru: Siz olsanız gider miydiniz o köye?

Gidebilir miydim hiç bilmiyorum. Fakat gitsem de kalamayacak olduğumdan şüphem yok :)

Öteki Sinema

Öteki Sinema editörleri Prometheus'un David'i gibi... Siz uyurken bile, hoşunuza gidecek yazıları buluyor, itinayla hazırlıyor ve yayına sunuyor. Öteki Sinema çalışıyor!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Lanet: Ervah Cinleri yönetmeni Teoman Gündüz'le Konuştuk! 2 – IMG 1254

Lanet: Ervah Cinleri yönetmeni Teoman Gündüz’le Konuştuk!

Lanet: Ervah Cinleri filminin yönetmeni Teoman Gündüz ile ülkemizdeki film
Alkım Özmen: ‘Asıl nokta sinemanın içinde olmak’ 3 – unnamed 1 1

Alkım Özmen: ‘Asıl nokta sinemanın içinde olmak’

İnsan psikolojisinin sıkıştırılma hallerinde nasıl bir dolaşıma girdiği konusunda iki