Kapalı Gişe Belgeseli Şimdi İnternette! 1 – Kapalı Gişe header

Kapalı Gişe Belgeseli Şimdi İnternette!

6 Aralık 2016

Tekelleşen sinema sektörünü masaya yatıran “Kapalı Gişe: Türkiye’de Tekelleşen Film Dağıtımı” belgeseli, internet üzerinden izleyicilerle buluşuyor. İlk olarak 35. İstanbul Film Festivali’nde seyirciyle buluşan ve sektörde çok ses getiren belgesel, intenette de büyük ilgi görüyor.

Son on yılda büyük bir atılım gerçekleştiren Türkiye sinema endüstrisinde, 2015 yılının verileri hem seyirci, hem de üretilen film sayısında önemli bir yükselişe işaret ediyor. Ancak herhangi bir düzenlemeye tâbi tutulmayan sektördeki bu büyüme, dağıtımdaki adaletsizliği ve salon sıkıntısını daha da büyüttü. Pazarın yüzde 50’sinden fazlasını elinde bulunduran tek bir sinema zinciri, dağıtım ve yapım süreçlerini de kontrol etmeye başladı. Bu tekelleşme ortamında bağımsız filmlere yer yok gibi görünüyor…

Kapalı Gişe belgeseli, görüşlerini aldığı yapımcılar, yönetmenler, dağıtımcılar ve ekonomistlerle birlikte, seyircinin seçme özgürlüğüne engel olan bu çarpık ekonominin yarattığı tahribatın izini sürüyor. Kaan Müjdeci, Evrim Kaya, Şenay Aydemir ve Fırat Yücel’in hazırladığı belgesel, sektörün belki de en büyük sorunlarından birine parmak basarken önemli istatistikleri de seyirciye sunuyor. Belgesel; sektörü, etkileri git gide daha ağırlaşan bir krizin içine atan bu duruma çare aramak için bir ilk adım niteliğinde.

Yapımcılığını Kaan Müjdeci’ye ait Coloured Giraffes şirketinin üstlendiği 45 dakikalık belgesel https://vimeo.com/161509960 linkinden izlenebilir.

Öteki Sinema

Öteki Sinema editörleri Prometheus'un David'i gibi... Siz uyurken bile, hoşunuza gidecek yazıları buluyor, itinayla hazırlıyor ve yayına sunuyor. Öteki Sinema çalışıyor!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Giovanni Scognamillo Anması 2 – Giovanni Scognamillo Anması

Giovanni Scognamillo Anması

Geçen ay yaşamını yitiren Giovanni Scognamillo, vefatının 40’ıncı gününde düzenlenecek

Sansür!

İnternette hız yok, kalite yok ama kapı gibi sansür var!