Star Wars Eski Üçleme Postermania 1 – SW4 1

Star Wars Eski Üçleme Postermania

7 Ocak 2010

Star Wars…

Star Wars Postermania! 1977’den bu zamana üstüne neler çekildi ama hala bilim  kurgu fantazyasının tepesinde bu film var…

Star Wars Eski Üçleme Postermania 2 – SW4 1

CNBC-E kanalı bu ay kronolojik sıralama ile tüm Star Wars serisini peşpeşe yayınlıyor. Biz de bir ön paylaşım olarak eski üçlemeye ait bir sürü poster çalışmasını paylaşalım istedik. Afişlerin herbirinin grafik değerinin çok yüksek olduğunu ve artık böyle afişler yapılmadığının altını çizerek tabi..

Star Wars Episode 4: A New Hope (1977)

Seriye ait sinemada izleyemediğim tek film bu ama küçük ekran bile onun büyüsünü sınırlamaya yetmemişti. “Flash Gordon” başta olmak üzere 50’lerin fantastik seriyallerinin tüm eğlencesini ve ruhunu büyük bütçenin gücü ile bambaşka bir görsellikte bize ulaştıran müthiş bir kaçış filmi… Lucas’ın filmi yapabilmek için verdiği çaba ise olağanüstü. Bir kalp krizine mal olsa bile!

Star Wars Episode 5: The Empire Strikes Back (1980)

İlk filmden daha iyi devam filmi var mıdır? diye sorduklarında hemen bu filmin adını yapıştırırım. Baştaki Hoth gezegenindeki savaşın eşi benzeri yoktur. Ayrıca Luke ve yarı çatlak Yoda’nın Samuray filmlerini andıran eğitim sekansları da tadından yenmez. Merzifon Güneş sinemasında epey hırpalanmış ve kıçı başı kaymış bir kurgu ile izlemiş yine de ağzımdan salyalar akmasına engel olamamıştım. Serinin en karanlık ve bu haliyle fantastiğin ruhuna daha uygun düşen en iyi bölümü…

Star wars Episode 6: Return of The Jedi (1983)

Artık Star Wars fanatikliğimin bilinçlendiği seviyede gelen özel efektlerinin dönemi için aşmış olduğu eğlencesi bol bölüm… “Empire Strikes Back” den sonra biraz sabun köpüğü kalsa da temposuyla kendini sevdirmeyi başarmıştı. Ewoklar ise Lucas’ın tehlikeli fikirlerinin ne kadar çocuklaşabileceğinin göstergesiymiş ama o zamanlar anlayamadık!

blank

Murat Tolga Şen

1973 yılında doğdu. Öteki Sinema'yı 2005 yılında kurdu ve yayın yönetmenliğini üstlendi. OFCS üyesi olan yazar, 2010’da Beyazperde’de yazmaya başladı. 2014-2016 sezonunda Okan Bayülgen’in Dada Dandinista adlı programının yazı grubunu yönetti. 2017-2019 yılları arasında Antalya Sinema Derneği’nin danışmanlığını yaptı. Aynı zamanda Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası’nda oyunculuk yapan Murat Tolga Şen, Öteki Sinema, Beyazperde ve Medyaradar'da da eleştirmenlik yapıyor.

3 Comments

  1. Ne yazık ki seriye gösterilen önem posterlerde zayıf kalmış. Çocukken de beğenmezdim hala beğenmem. Tüm filmin ayrıntılarını postere sıkıştıracağız diye 80lerin türk filmi afişlerine döndürmüşler !

  2. favorim the empire strikes back’in darth vader’lı kapkara posteridir. hep öyleydi hep öyle kalacak sanırım :)

  3. Güzelliği zaten o retro havasından. Bana bir şekilde “Return of the jedi” posteri geçmişti orjinal saklarım çok güzeldir.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

50 Yılda Altın Portakal'ın En İyi Filmleri 36 – kusursuzlar 3

50 Yılda Altın Portakal’ın En İyi Filmleri

Altın Portakal, Türkiye'nin en köklü film festivali... Misyonunu ve değişim
Video Kaset Kapakları Sergisi 37 – videokaset

Video Kaset Kapakları Sergisi

Video Kaset Kapakları Sergisi: Video kaset kiralayan dükkâna girdiğimizde raflardaki