14. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali Yarışma Duyurusu 1 – Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali

14. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali Yarışma Duyurusu

25 Aralık 2015

Türkiye’nin ilk çevre temalı kısa film etkinliği olan 14. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali, 23 Nisan-5 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Çevre Film ve BASAD (Bakırköylü Sanatçılar Derneği) tarafından, Kültür Bakanlığı ve Bakırköy Belediyesi ile Üniversitelerin katkıları ile gerçekleştirilecek festival kapsamında; Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması ile Film Atölyeleri bulunuyor.

ULUSAL ÇEVRE KISA FİLM YARIŞMASI

14 Çevre Kısa Film FestivaliAmatör ve profesyonel herkesin katılabileceği yarışmaya, Çevre temasını doğrudan ve dolaylı olarak ele alan kurmaca, belgesel ve canlandırma türlerindeki kısa filmler başvurabilir.

Tüm türler için en fazla 20 dakika ile sınırlı olan yarışmaya son katılım tarihi 1 Mart 2016‘dır.

Filmler 3 ayrı kategoride değerlendirilerek ödüllendirilecektir.

SEÇİCİ KURUL: Ediz Hun (Sinema Sanatçısı), Engin Çağlar (Sinema Sanatçısı), Hilmi Nakipoğlu (Fotoğraf Sanatçısı), Prof. Dr. Oğuz Makal (Beykent Üniversitesi GSF Öğretim Üyesi), Sadi Çilingir (Sinema Yazarı), Prof. Dr. Selahattin Yıldız (Maltepe Üniversitesi GSF Dekanı), Vadullah Taş (Afiş Koleksiyoneri), Vural Çavuşoğlu’ndan (Yapımcı-Yönetmen) oluşmaktadır.

ÖN ELEMESİZ YARIŞMA

Ayrıca seçici kurul dışında, her film ön elemesiz olarak oluşturulan 50 kişilik halk jürisi tarafından da değerlendirileceklerdir.

ÖDÜLLER

Kurmaca Dalı

1.lik ödülü: 2.000 TL

2.lik ödülü: Plaket

3.lük ödülü: Plaket

Belgesel Dalı

1.lik ödülü: 2.000 TL

2.lik ödülü: Plaket

3.lük ödülü: Plaket

Canlandırma Dalı

En İyi Film Ödülü: 2.000 TL

Murat Şener Özel Ödülü: Plaket

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””] Ayrıntılı bilgi ve katılım formu: www.cevrefilm.org ve

www.environmentalshortfilmfestival.com adreslerindedir. [/box]

blank

Öteki Sinema

Öteki Sinema editörleri Prometheus'un David'i gibi... Siz uyurken bile, hoşunuza gidecek yazıları buluyor, itinayla hazırlıyor ve yayına sunuyor. Öteki Sinema çalışıyor!

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

Optimized by Optimole
blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Altın Portakal İki Afişle İzleyici Karşısına Çıkacak 2 – Fatma Girik

Altın Portakal İki Afişle İzleyici Karşısına Çıkacak

3-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 57. Antalya Altın Portakal Film
33. Ankara Film Festivali Biletleri Yarın Satışa Çıkıyor 3 – Beyaz Motosiklet

33. Ankara Film Festivali Biletleri Yarın Satışa Çıkıyor

33. Ankara Film Festivali biletleri biletinial.com üzerinden ve Büyülü Fener