Altın Koza Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması Finalistleri 1 – Perdeler

Altın Koza Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması Finalistleri

Türkiye’deki güzel sanatlar ve iletişim fakültelerinin sinema-televizyon bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin filmlerinin yarışacağı 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması finalistleri belli oldu! Ana jürisini sinema yazarı Banu Bozdemir, oyuncu Baran Şükrü Babacan ve yönetmen Can Evrenol’un oluşturduğu yarışmaya başvuran 117 film arasından, 4 kategoride toplam 22 film yarışmaya hak kazandı. Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması’nın ödülleri, festival kapsamında gerçekleşecek ödül töreninde sahiplerine takdim edilecek.

Türkiye’nin farklı illerindeki birçok üniversiteden öğrencinin başvurduğu Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması’nın ön değerlendirmeleri 24 Ağustos-8 Eylül 2020 tarihleri arasında yapıldı.

Altın Koza Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması Finalistleri 2 – Son Aksam Yemegi

Ana jüri üyeliğini sinema yazarı Banu Bozdemir, oyuncu Baran Şükrü Babacan ve yönetmen Can Evrenol’un üstlendiği yarışmanın “Belgesel” kategorisinde 6; “Canlandırma” kategorisinde 4; “Deneysel” kategorisinde 5 ve “Kurmaca” kategorisinde 7 olmak üzere toplam 22 kısa film yarışacak. Ana jürinin değerlendirmelerinin ardından her bir kategoride En İyi Film Ödülü’nü kazanan yapım belirlenecek ve her kategorinin en iyi filmine 10.000 TL tutarında para ödülü verilecek. Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması’nın kazananları, 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ödül töreninde açıklanacak.

14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl filmler, pandemi nedeniyle “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması” ve “Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması” olmak üzere sadece iki kategoride yarışacaklar.

Belgeseller
No Film Yönetmen Üniversite
1 İRİS Volkan Güleryüz Dokuz Eylül Ünv.
2 KİMSESİZ Erhan Karahan Batman Ünv.
3 ORMANIN ÇAKALLARI Tufan Yıldız Akdeniz Ünv.
4 SEVAL Ahmet Keçili Çukurova Ünv.
5 TÜLÜTABAKLAR “ÖLÜMSÜZ KAHRAMANLAR” Yasin Öztürk Akdeniz Ünv.
6 YERYÜZÜ AYAKLARI Ümit Güç Çukurova Ünv.

 

Canlandırmalar
No Film Yönetmen Üniversite
1 CIRCLE Melisa Hoş Dokuz Eylül Ünv.
2 DOĞA’NIN MACERASI Necef Mengüverdi Dokuz Eylül Ünv.
3 GUGUK KUŞU Adem Akyol Afyon Kocatepe ünv.
4 SOSYAL AİLE Sinan Arslan Kütahya Dumlupınar Ünv.

 

Deneyseller
No Film Yönetmen Üniversite
1 61 SOKAK NO 4 Çağıl Saydam İzmir Ekonomi Ünv.
2 GİRDAP Cüneyt Işık Işık Ünv.
3 GÖRÜNTÜLÜ GÜNLÜK Duygu Öncel Yaşar Ünv.
4 LABİRENT Elif Öner İstanbul Bilgi Ünv.
5 MONACHOPSIS Zeynep Ferda Ünal Marmara Ünv.

 

Kurmacalar
No Film Yönetmen Üniversite
1 ESİNTİ Yiğit Ege Yazar Marmara Ünv.
2 MAHALLENİN BAZI KEDİLERİ Emre Sefer İstanbul Aydın Ünv.
3 OTİS TARDA Emre Öksüz Mimar Sinan GS Ünv.
4 PERDELER Fırat Onar Mimar Sinan GS Ünv.
5 SON AKŞAM YEMEĞİ Selinay Güneş Akdeniz Ünv.
6 ŞEKER GIDA Ferman Narin Mersin Ünv.
7 VAVEYLA Birhat Temel Çukurova Ünv.

Yazar hakkında: Öteki Sinema

blank
Öteki Sinema editörleri Prometheus'un David'i gibi... Siz uyurken bile, hoşunuza gidecek yazıları buluyor, itinayla hazırlıyor ve yayına sunuyor. Öteki Sinema çalışıyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir