Altın Portakal Sinemaya Göz Kulak Oluyor

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinemaya göz kulak oluyor. Sinema ve Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında görme engelliler için sesli betimlemeli; işitme engelliler için ise özel betimlemeli altyazılı film gösterimleri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Engelli Vatandaşlar Bu Yıl da Unutulmadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından 8-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, egnelli vatandaşlar için betimlemeli özel gösterimler hazırlayacak. Festivalin, “Sinemaya Göz Kulak Olmak” bölümünde, Altın Portakal-Uluslararası Engelsiz Film Festivali işbirliği çerçevesinde engelli hayatların anlatıldığı kısa film seçkisine de yer verilecek.

Altın Portakal Sinemaya Göz Kulak Oluyor 1 – eff150

Engelsiz sinema keyfi

48. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali programı içinde Reha Erdem’in yönettiği Kaç Para Kaç, Derviş Zaim’in yönettiği Cenneti Beklerken ve Egemen Ertürk’ün yönettiği Çıngıraklı Top adlı filmler, görme ve işitme engelli sinemaseverlerle buluşturulacak. 

Altın Portakal Sinemaya Göz Kulak Oluyor 2 – 176 vert“Cenneti Beklerken” filminin sesli betimlemesi görme engellilerle ilgili pek çok sosyal sorumluluk projesinde özveriyle çalışan usta oyuncu Ceyda Düvenci; “Kaç Para Kaç”ın sesli betimlemesi, sosyal sorumluluk projelerinde ön sıralarda yer alan bir başka sanatçı Melike Demirağ tarafından gerçekleştirilecek. Uluslararası Engelsiz Film Festivali aracılığıyla festival programına konulan “Kaç Para Kaç”, Türkçe altyazı çalışması da yapılmış olarak gösterime girecek.

Kısa film seçkisi 

48. Altın Portakal’ın “Sinemaya Göz Kulak Olmak” programı kapsamında görme ve işitme engellilere yönelik kısa film seçkisine de yer veriliyor.

Uluslararası Engelsiz Film Festivali aracılığıyla festival bünyesinde gösterimi yapılacak “Sen Olmak”, “Dans”, “İlk Bakış”, “1 Çizgi1 Nota”,  “Papillon” adlı kısa filmlerin yönetmenleri arasında Levent Kazak ve Cansel Elçin gibi tanınmış sanatçılar da yer alıyor. “Sinemaya Göz Kulak Olmak” programı içinde yer alan filmler, engelli vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

****

Öteki Sinema, 48. Antalya Altın Portakal basın sponsoru… Festivalle ilgili tüm gelişmeleri, festival öncesi, anı ve sonrasında sitemizden takip edebilirsiniz. Blog samimiyeti ve farkıyla…

blank

Yazar hakkında: Öteki Sinema

blank
Öteki Sinema editörleri Prometheus'un David'i gibi... Siz uyurken bile, hoşunuza gidecek yazıları buluyor, itinayla hazırlıyor ve yayına sunuyor. Öteki Sinema çalışıyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir