The Raid’in Devam Filmi Berandal’ın Çekimleri Başladı

BerandalThe Raid’in devam filmi Berandal’ın çekimleri başladı! Geçtiğimiz senenin en dikkat çekici filmlerinden biri Endonezya’dan gelmişti. Galli yönetmen Gareth Evans, Merantau’da (2009) beraber çalıştığı dövüş sanatları yıldızı Iko Uwais ile tekrar bir araya gelerek çektiği Serbuan maut (The Raid: Redemption / Baskın) ile dövüş filmi hayranlarına muhteşem bir hediye vermişti.

Üçleme olacağı söylenen The Raid’in devamı için kolları sıvayan ekip hazırlıklara başladı bile. Berandal ismini verdikleri yeni filmde ilk filmin yıldızı Iko Uwais’e yeni dövüş yıldızları eşlik edecek. Hammer Girl rolünde Julie Estelle’in oynayacağı söylenirken, ismi geçen diğer oyuncular şöyle; Merantau’da da oynayan Alex Abbad, The Forbidden Door’un yıldızı Marsha Timothy ve yerel yıldızlar Mathias Muchus ve Tio Pakusadewo. Meşhur Silat eğitmeni Cecep Arif Rahman’ın büyük bir rolü olacağı da söylentiler arasında.

Henüz konusu ile ilgili net bir bilgi olmamasına rağmen etrafta bir takım dedikodular dönmekte. IMDb’ye göre ilk filmin sona erdiği yerden başlayacakmış, hatta ilk filmin bittiği anın iki saat sonrasında başlayacağı gibi ilginç bir detay da var ama bunun dışında başka bir bilgi yok. Başka bir kaynağa göre ise ikinci film bir hapishanede geçecek. Iko Uwais’in oynadığı Rama’nın hapse nasıl düştüğü ise tam bir muamma. Ya bir suçtan dolayı hapse girecek ya da gizli polis olarak görev yapacak.

Ocak ayı başında dekor inşasına başlanan ve şimdilik hakkında çok net bir bilgi bulunmayan Berandal’ın 2013’ün en çok beklenen filmlerinden biri olacağı kesin. Evans, ilk filmdeki aynı yapıyı koruyarak, gene kapalı bir mekânda (hapishane?) geçen katıksız bir dövüş ziyafeti mi sunacak, yoksa bu sefer sokaklara da açılıp Jakarta’nın varoşlarına doğru bir yolculuğa mı çıkacak? Hep birlikte göreceğiz.

blank

Yazar hakkında: Murat Kızılca

blank
1971 İstanbul doğumlu. Aylık online sinema dergisi CineDergi ve aylık kültür sanat dergisi kargamecmua için sinema yazıları kaleme alıyor. 2008 yılından beri katkı sağladığı Öteki Sinema’da bir yandan da editörlük görevini sürdürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir