Norveç yapımı Saga (2016), olmamış bir film. Ne zombi filmi olabiliyor ne de slasher. Komedi zaten bu yöreye hiç uğramamış.
Devamını oku »Kült Filmler Zamanı: The Keep / Kan Çanağı (1983)
The Keep, ışık, gölge ve duman efektleriyle sürrealist bir kâbusu andıran, unutulmaz karelerle dolu, yaratıcı bir fantastik korku filmi.
Devamını oku »İspanya’dan Müthiş Bir Çöp Klasiği: Bloody Sect (1982)
Tartışmasız tam bir çöp klasiği olan Bloody Sect, kendisini çok fazla ciddiye alan bir film. Bu denli eğlenceli olmasının baş sebebi de bu.
Devamını oku »Metalcilerin Gözdesi: The City of the Dead (1960)
Cadı sosu ilave edilmiş bir Lovecraft öyküsünü andıran The City of the Dead, 1960’lı yılların önemli korku filmlerinden biridir.
Devamını oku »Az Bilinen Kült Filmlerden: The Appointment (1981)
Hâlâ keşfedilmeyi bekleyen Lindsey C. Vickers imzalı The Appointment, bu kadar da karanlıkta kalmayı hak eden bir film değil.
Devamını oku »Erken Dönem İşkence Pornolarından: Mark of the Devil (1970)
1970 yılı mahsulü Mark of the Devil, insanlık tarihinin en utanç verici dönemlerinden birini istismar sinemasına yakınlaşarak anlatıyor.
Devamını oku »The Laplace’s Demon / Laplace’ın Şeytanı (2017)
The Laplace's Demon, Agatha Christie’nin On Küçük Zenci romanını andıran bir öykü üzerine inşa ettiği yapısı ile etkili olmak istiyor.
Devamını oku »Cadıların Dansı: Suspiria (2018)
Suspiria, orijinal filmle alakasız şekilde başlayıp gelişen ve bambaşka bir finalle biten bir yapım. Niyet neydi bilmiyorum ama akıbet pek iyi olmamış.
Devamını oku »The Devil’s Doorway (2018)
The Devil's Doorway, buluntu film sevenleri mest edecek bir korku filmi ama alt türe mesafeli olanlar için bilindik handikaplar içeriyor.
Devamını oku »Minimal Bir İstila Korkusu: Caught (2017)
Jamie Patterson’ın yönettiği düşük bütçeli Caught, daha ilk sahnesinden itibaren izleyeni tedirgin edebilmeyi başaran, çok tuhaf bir film.
Devamını oku »Her Yer Karanlık: The Darkest (2017)
The Darkest, düşük bütçeli filmlerin zafiyetlerinden rahatsız olmayanlar için yeri geldiğinde dehşet verici olabilen ilginç bir deneme.
Devamını oku »Tinto Brass’tan Bambaşka Bir Film: Deadly Sweet (1967)
Film Noir, Godard, Giallo, Çizgi Roman, Pop Art ve LSD. Tinto Brass imzalı Deadly Sweet, kabaca tarif etmesi mümkün olmayan bir film.
Devamını oku »Seven Blood-Stained Orchids (1972)
Umberto Lenzi’nin kanlı giallo’su Seven Blood-Stained Orchids, ucuz romanlarıyla tanınan Edgar Wallace ve Cornell Woolrich’den beslenir.
Devamını oku »Bir Aldo Lado Şaheseri: Who Saw Her Die? (1972)
Who Saw Her Die, yazıda detaylarını paylaşacağımız birkaç özelliği nedeniyle giallo tarihinin en nev-i şahsına münhasır filmlerinden biridir.
Devamını oku »Your Vice Is a Locked Room and Only I Have the Key (1972)
Sergio Martino giallosu Your Vice Is a Locked Room (1972), edebiyat eserinin ruhunu filme enjekte etmeyi başarabilmiş örneklerden biri.
Devamını oku »Bir Giallo Başyapıtı: Don’t Torture a Duckling (1972)
Lucio Fulci'nin giallo başyapıtı, kapsamlı politik ve sosyolojik analizlere olanak sağlarken, sinemasal duruşundan taviz vermeyen Don't Torture a Duckling filmidir.
Devamını oku »The Bird with the Crystal Plumage (1970)
The Bird with The Crystal Plumage filmini özgün bir eser hâline getiren nedir? Hakkını teslim etmek lazım, Dario Argento daha ilk filminde 3 önemli şey yaptı.
Devamını oku »Bahtsız Troll (1986) ve Kötü Kardeş Troll 2 (1990)
Troll resmen çöldeki bahtsız bedevi kadar şanssız bir filmdir. Troll 2 ortaya çıkana kadar dönemin küçük boyutlu canavar filmleri arasında kendince saygın bir yeri vardı.
Devamını oku »The Crucifixion / Korku Kayıtları (2017)
Yeni Fransız Aşırılığı akımının başat yönetmenlerinden Xavier Gens’in yeni filmi The Crucifixion, Korku Kayıtları ismiyle gösterime girdi.
Devamını oku »Kara Kraliçe 40 Yıl Sonra Geri Döndü: Suspiria (1977)
Kara Kraliçe geri döndü! 1977 yapımı Suspiria'yı 40 yıl sonra sinemada izlemenin hazzı kuyruklu yıldıza denk gelmek gibi bir şey.
Devamını oku »