İstanbul Canlandırmaları Gösterime Hazır 1 – ist view1

İstanbul Canlandırmaları Gösterime Hazır

8 Aralık 2010

Canlandıranlar Yetenek Kampı’nın desteklediği İstanbul konulu kısa canlandırma filmler izleyicilerini bekliyor. 11 Aralık Cumartesi günü, saat 18.30’da Santralistanbul E1-301 Sinema Salonu’nda gerçekleşecek İstanbul Canlandırmaları gösterimine, canlandırma sinemasına ilgi duyan herkes davetli.

İstanbul Canlandırmaları Gösterime Hazır 2 – ist view1Animasyon eğitimini ve üretimini kapsayan Canlandıranlar Yetenek Kampı, katılımcılara animasyon konusunda bir alt yapı kazandırırken onları piyasadaki şirketler ile bir araya getirip, alanlarının profesyonelleri ile tanışma ve çalışma olanağını tanıdı.

Kampta Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında, Cumartesi günleri, üniversitelerin mekanlarında ücretsiz atölye çalışmaları, Mayıs ayında ise ‘Yeni Kuşak Canlandırmacılar’ başlıklı bir panel ile Fransız besteci ve ses tasarımcısı Gérard Labady’nin verdiği “Sinemada Ses ve Müzik” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Bu arada, İstanbul konulu kısa canlandırma film başvuruları alındı. Bu başvurular arasından jüri üyelerinin seçtiği projelerin yapımı desteklenerek filmlerin üretimi sağlandı.

Üretim sürecinin başında proje sahipleri, çalışmaları ile ilgili deneyim sahibi yerli ve yabancı uzmanlardan geri bildirimler alarak projelerini geliştirdiler. Ardından filmlerin çekimine geçildi ve yine Canlandıranlar Yetenek Kampı’nın destekçisi olan yapım şirketi ve üniversitelerin sunduğu olanaklarla filmler tamamlandı.

Canlandıranlar Yetenek Kampı’nın desteklediği İdil Ar’ın ‘İstanbul’, Nurbanu Asena’nın ‘İstanbul’da Sıradan Bir Gün’, M.Melis Bilgin’in ‘Tetrist’, Işık Dikmen’in ‘Şekerleme’ ve Dilara Polat’ın ‘İstanbul Martısı’ isimli kısa canlandırma filmlerinin gösterimleri, 11 Aralık 2010, Cumartesi günü, saat 18:30’da, Santralistanbul Sinema Salonu’nda (E1-301) yapılacak.

İstanbul Canlandırmaları Gösterime Hazır 3 – 101

Bu gösterimin ardından, üretilen filmler yurt içi ve yurt dışı çeşitli festivallerde izleyicilerle bulluşmaya devam edecek.

Gösterim Programı

Emniyettepe Çocukları ile Animasyon Çalışmaları

Canlandıranlar Yetenek Kampı 2010 Belgeseli

İstanbul

Yönetmen: Erika Ehrnström (İstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Öğrencisi)

İstanbul Martısı

Yönetmen: Dilara Polat

İstanbul

Yönetmen: İdil Ar

İstanbul’da Sıradan Bir Gün

Yönetmen: Nurbanu Asena

Tetrist

Yönetmen: M. Melis Bilgin

Şekerleme

Yönetmen: Işık Dikmen

Soru-Cevap

Kokteyl

Gösterilecek Filmler

İstanbul

Yönetmen : İdil Ar
Senaryo : İdil Ar
Görüntü Yönetmeni : İdil Ar
Sanat Yönetmeni : İdil Ar
Kurgu : İdil Ar
Müzik : Can Ünal

Sinopsis : Bir küçük kızın İstanbul’daki sihirli ve masalsı yolculuğu…

Yönetmen Biyografisi : İdil Ar 1979’da İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nü bitirdikten sonra master eğitimini Berlin Kunsthochschule Weissensee üniversitesinde tamamladı. Bir süre tasarımcı olarak çalıştıktan sonra animasyon ve illüstrasyon dünyasını keşfetti ve bu yolda ilerleme kararı aldı. İşleriyle dünyada çok ses getiren Paris’teki Gobelin’s l’ecole de l’image adlı okulda eğitim hakkı kazanan İdil Ar, animasyon eğitimine Danimarka’daki Animwork adlı okulda devam etti. Burada Pixar da dahil olmak üzere dünyanın önde gelen diğer firmalarıyla birlikte çeşitli workshoplara katılma fırsatını elde etti ve 3D konsept art alanında kendini geliştirme fırsatını buldu. Şu anda freelance olarak animasyon, illüstrasyon, karakter- konsept tasarımı ve sanat yönetmenliği alanlarında çalışmaktadır.

İstanbul’da Sıradan Bir Gün

Yönetmen : Nurbanu Asena
Senaryo : Nurbanu Asena
Görüntü Yönetmeni : Nurbanu Asena
Sanat Yönetmeni : Nurbanu Asena
Kurgu : Nurbanu Asena
Müzik : Elif Bleda

Sinopsis : Istanbul’da Sıradan Bir Gün, bir taksicinin şehirdeki bir gününü anlatmaktadır. Şehrin temposu, vazgeçilmezleri ve içindeki farklı karakterler, neşeli ve renkli bir anlatımla izleyiciye sunulmaktadır.

Yönetmen Biyografisi : Nurbanu Asena, 1988 yılında Ankara’da doğdu. Disney animasyonlarından etkilenip, bu alanda çalışmaya karar verdiğinde henüz sekiz yaşındaydı. On yedi yaşında hayallerini gerçekleştirip, New York’a taşınarak, Parsons School of Design’ın Tasarım ve Teknoloji bölümünde öğrenimin görmeye başladı. Okuduğu sürece New York, Istanbul, Floransa ve Pekin’de cesitli film ve animasyon projelerinde görev aldı. Halen kendi projelerini hayata geçirmekle uğraşıyor.

Tetrist

Yönetmen : M. Melis Bilgin
Senaryo : M. Melis Bilgin
Kurgu : Behiç Alp Aytekin
Müzik : Dound Sesign

Sinopsis : Kadrajda Galata Kulesi ve Pera bölgesinin 15. yüzyıldaki halini gösteren bir İstanbul minyatürü vardır. Yukarıdan tetris parçaları halinde bina parçaları düşmeye başlar. Şekiller görünmez bir el tetris oynuyormuşçasına minyatürün üzerinde yönleri değiştirilerek yerleştirilmeye başlar. Bir araya gelen parçalar betonarme yapıları oluşturur. Ara ara bir iki satır tamamen dolsa ve tetris oyunundaki gibi kaybolsa da, yerlerine sürekli yeni parçalar gelir; yeni binalar birbirlerinin üstüne tırmanarak yükselir. Giderek bölgenin görünümü günümüzde tanıdığımız görüntüsüne yakınlaşır. Parçalar giderek daha hızlı bir şekilde düşer ve kadraj, oyuncusu yenilmekte olan bir tetris oyunundaki gibi tepeleme dolmaya başlar. İnşası hızlanan binalar Galata Kulesi’ni de geride bırakarak kadrajın üst noktasına ulaşınca “Game Over” yazısı belirir. Ekran kararır.

Yönetmen Biyografisi : 1980 yılında İstanbul’da doğdu. Eğitimini Özel Amerikan Robert Lisesi’nin ardından Bennington College, ABD’de resim ve tiyatro alanlarında lisans yaparak sürdürdü. Bilgi Üniversitesi’nde sinema yüksek lisansını tamamladı. Yurtdışı ve yurtiçinde çeşitli sergilere katıldı, yönetmen ve dramaturg olarak çeşitli tiyatro projelerinde yer aldı, kısa filmler çekti. Halen İstanbul’da Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Kısa film, resim ve tiyatro çalışmalarını sürdürüyor.

Şekerleme

Yönetmen : Işık Dikmen
Senaryo : Işık Dikmen
Görüntü Yönetmeni : Işık Dikmen
Sanat Yönetmeni : Işık Dikmen
Kurgu : Işık Dikmen
Müzik : Burç Tuncer

Sinopsis : Şehirde geceleri ortaya çıkıp kafasında oluşturduğu rüyaları, uyuyan insanlara dağıtan bir rüya perisi yaşarmış, siyah beyaz şehri her gün aksatmadan dağıttığı rüyalarla renklerndiren peri kızı, bir gün renklerinin tadını kendi çıkarmaya karar vermiş…

Yönetmen Biyografisi : 1985’te Bilecik’te doğdu. Liseyi Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde bitirdi. Hala MSGSU Grafik Tasarım bölümünde son sınıfta eğitimine devam etmekte.

İstanbul Martısı

Türü / Süresi : Canlandırma / 52 sn.
Yönetmen : Dilara Polat
Senaryo : Dilara Polat
Kurgu : Dilara Polat

Sinopsis : İstanbul kadar sıra dışı bir şehirdeki hayatların sıradanlığı…

Yönetmen Biyografisi : 1997 doğumlu olan Dilara Polat, 18 yaşını doldurmadığı için proje seçmelerine katılmamıştır. Ailesinin yardımı ile birlikte Canlandıranlar Yetenek Kampı’nın desteği ile filmini, gönüllü olarak tamamlamıştır. Dilara Polat’ın canlandırmanın yanı sıra minyatür, çizgi roman ve exlibris çalışmaları bulunmaktadır.

blank

Murat Tolga Şen

1973 yılında doğdu. Öteki Sinema'yı 2005 yılında kurdu ve yayın yönetmenliğini üstlendi. OFCS üyesi olan yazar, 2010’da Beyazperde’de yazmaya başladı. 2014-2016 sezonunda Okan Bayülgen’in Dada Dandinista adlı programının yazı grubunu yönetti. 2017-2019 yılları arasında Antalya Sinema Derneği’nin danışmanlığını yaptı. Aynı zamanda Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası’nda oyunculuk yapan Murat Tolga Şen, Öteki Sinema, Beyazperde ve Medyaradar'da da eleştirmenlik yapıyor.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.

This will close in 20 seconds

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Eskişehir Uluslararası Film Festivali’ne Coşkulu Açılış 4 – 20 Eskişehir Film Festivali açılış

Eskişehir Uluslararası Film Festivali’ne Coşkulu Açılış

Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 20. Eskişehir
18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Başlıyor! 5 – 18 Isci Filmleri Festivali header

18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Başlıyor!

18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 2 Mayıs 2023 günü İstanbul’da