!f İstanbul Boyhood Sürprizi!

13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin kapanış filmi belli oldu. Richard Linklater’ın ilk gösterimini Sundance’de yapan ve gelecek hafta Berlinale’de Altın Ayı için yarışacak filmi Boyhood/Çocukluk, 23 Şubat’ta festivalin kapanış filmi olarak gösterilecek.

Boyhood

Çekimleri 12 yıldır sürüyor.

Before Sunrise, Before Sunset ve Before Midnight’tan oluşan üçlemesiyle sinemaseverlerin gönlünde taht kuran Richard Linklater’ın, 2002 yılından beri her sene 4 oyuncusuyla buluşarak çektiği Çocukluk, sinema tarihinde eşi benzeri olmayan, muazzam bir proje! Ellar Coltrane’in canlandırdığı Mason adlı bir çocuğun ilk okul yıllarından koleje girmesine kadar olan süreçteki büyümesine tanıklık ettiğimiz film, onun bir yandan boşanmış anne ve babasıyla yaşadıklarına odaklanırken, bir yandan da Linklater’in kendi kızı Lorelei Linklater’ın canlandırdığı sinir bozucu kız kardeşi Samantha ile olan ilişkisine dikkat kesiliyor. Mason’a çocukluktan ergenliğe geçişteki 12 yıllık yolculuğunda eşlik ettiğimiz Çocukluk; bize hiç çaktırmadan deneyimin, büyümenin, değişen ve kaçan anların benzersizliğini anımsatıyor.

Richard Linklater

Gerçek anlamda büyüme ve yaşlanmanın da filmin sürecine dahil olduğu bu eşsiz ve epik büyüme hikâyesi, Coltrane’le birlikte onun anne ve babasını oynayan Patricia Arquette ve Ethan Hawke’ın geçirdikleri fiziksel/psikolojik değişimin eşliğinde kayıp zamanın izinde büyüleyici bir yolculuğa dönüşüyor.

Çocukluk, 23 Şubat Pazar günü 22:00’de Cinemaximum Beyoğlu Fitaş’ta gösterilecek. Filmin biletleri ise 10 Şubat’tan itibaren biletix.com, biletix gişeleri ve çağrı merkezlerinin yanı sıra festival sinemalarındaki gişelerden satışa sunulacak.

Yazar hakkında: Öteki Sinema

blank
Öteki Sinema editörleri Prometheus'un David'i gibi... Siz uyurken bile, hoşunuza gidecek yazıları buluyor, itinayla hazırlıyor ve yayına sunuyor. Öteki Sinema çalışıyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir