Yıllarca çizgi romanları sevilerek okunan ve daha önce sinema filmleri yapılan Kara Murat efsanesi, yeni ve modern teknolojinin nimetlerinden yararlanılarak geri dönüyor. Fransız aktör ve kareografist Cyril Raffaelli aksiyon koreografisi danışmanlığında çekilen filmin fragmanı çok yakında sinemalarda gösterime girecek.
Rahmi Turan tarafından yaratılan tarihi bir kahraman olan Kara Murat, Fatih’in fedaisi Kara Murat olarak da anılmaktadır. Osmanlı İmparatoru Fatih Sultan Mehmet döneminde geçen maceralarında iyilerin yanında kötülerin karşısında yer alan Kara Murat, ilk olarak 1971 yılında Günaydın gazetesinde okuyucuyla buluşmuştu. 1974 yılından itibaren haftalık dergi olarak yayınlanmaya başlanan Kara Murat’ın daha sonraları başrollerini Cüneyt Arkın oynadığı bir çok filmi çekildi.
Fatih Usta’nın Kara Murat’ı oynadığı filmin fragman çekimleri yapıldı, seti ise haziran ayında start alacak. Kara Murat Mora’nın Ateşi, Türkiye’de Aralık 2011’de sinema izleyicisine ulaşacak.
Çekim teknikleri ve aksiyon sahneleri ile ilgi toplaması beklenen filmin fragman çekimleri bir haftada tamamlandı ve sette oyuncular dahil 150 kişilik bir ekip görev aldı. Filmin oyuncu kadrosunun seçimi devam ederken gerekli tüm teknik hazırlıklar tamamlanmış durumda.
Aksiyon sahnelerinde 600 sporcu yer alacak. Tarihi bir karakter olan Kara Murat Mora’nın Ateşi için 800 ayrı kostüm tasarlandı ve şu an dikimleri gerçekleştiriliyor. Teknik olarak Hollywood’un son sistemi kullanılıyor. ARRİ D-21 kamera, birçok slow-motion sahnelerinin kullanılacağı filmde bir tane de Phantom kamera ile Anamorphic lensler kullanılıyor. Filmde Avatar filminin finish edit’in yapıldığı Quantel Pablo 4 K Color Grading sistem kullanılmakta…
Aksiyon sahneleriyle 300 Spartalı, Spartacus ve Robin Hood tadında bir film izlenecek. KaraMurat filminin başrol oyuncusu Fatih Usta’nın, 25 yıllık spor deneyimi bulunmakta… Usta, Martial Arts (aksiyon starı) oyunculuk sisteminin öncülüğünü yaparak, Kara Murat filmiyle yeni yetişen genç aktörlerin önünü açmayı planlamaktadır. Fransız aktör ve kareografist Cyril Raffaelli filmin aksiyon kareografisini ve danışmanlığını yapıyor. Kara Murat filminin çekimleri haziran ayında Trabzon’da başlayacak.
kostumler ve silahlar cok kotu .
Film daha ortada yok. Fragmanı çekilmiş ve sanırım bu fragmanla sponsor arayacaklar. Eski Kara Murat filmlerinin dışında, özenti bir yapım olacağı çok belli. Fragman’da fan gruplarının yaptığı işlerden daha iyi değil. Açıkçası ben çok umutlu değilim bu filmden ama Kara Murat filmleri ve Türk avantür sinemasının hatırına koydum bu tanıtımı… (Fotoğraftaki balta çok kötü!)
Valla sadece sponsor aramak için böyle bir fragman çekildiyse (ki zaten teknik anlamda neler yapabileceklerini gösterebilmek adına böyle bir fragman hazırlanmış) iyi bir adım…Neticede ortada daha kokusu bile dolanmayan bir film için başından bu kadar kaygılanmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Ben fragmanı sevdim, bir dolu “arak” sahne ile dolu ama bir adım bir adımdır…
madem imkanlari var bu fragmani cekmeye ,baska silah bulamadilarmi acaba? ,su fotograftaki balta nedir anlayamadim .sanat yonetmenlerimi yok mu bu adamlarin,zaten tarihi film cekerken tarihcilere kimse danismiyor o baska bir konu . bu is folklor kiyafetleri ile tarihi film cekmeye benziyor.ben yapimci olsam su fragmani seyredipte para yatirmam bu filme etkileyici degil bir kere. 300 e bakin, bravehearta bakin gladiatore bakin ,malesef benim icin durum bu.yazik bunca emege .umarim bir gun gelir ve hakkini vererek tarihi bir film yapilir bu ulkede ,yoksa hollywoodun kendi yorumu ile cektigi filmleri seyretmek zorunda kaliriz
Valla işin aslı şu ki bu fragmanın onda birini bile barındırmayan pek çok “uzunmetraj” film gösterim şansı buluyor bu ülkede…Sanat yönetmenleri, kalegrafları, kostümcüleri var mı yok mu bunu bilmiyoruz dolayısı ile bu kadar bilinmezlik üzerine limon niyetine sıkılmış bir fragmana bakarak bu kadar ön yargı beslemenin de sağlıksız olduğunu düşünüyorum.
Bırakalım mahsul kendini göstersin…Bırakalım fındık dalları önce bir yeşillensin…Daha şu dakikadan izleyici olarak ekilmemiş toprağın tasnifini yapmak yersiz…Bırakalım adamlar elle tutulur bir şey sunsunlar…Zaten film izleyiciye “hakaret” olursa, izleyici de bunu affetmeyecek, tepkisini filme gitmeyerek ya da boydan boya karalayarak gösterecektir :)
Ama ortada hiç bir şey yokken bu kadar elektrik boşaltmak hem sinirlere yazık eder hem de -karşımıza çıkma ihtimali az da olsa- süprizlerin de içine eder…Bunu ben filmden umutlu olduğum için falan söylemiyorum.
Bir de şurada saymaya tenezzül edilmeyecek milyonlarca sebepten dolayı artık Türk Sineması ve Hollywood sinemasını kıyaslamanın da bir faydası yok…Saygılarımla…
Umarım Mora’nın ateşi hemen sönmez.Hayır yapımdan aşırı umutlu olduğumdan değil.Devamından umudum olduğundan benden bir bilet bir dvd garantileri olur şimdiden…