Kısa Filmleri Uzun Lafın Kısası Seçkisinde Keşfedin 1 – 13 Ceylan Özgün Özçelik

Kısa Filmleri Uzun Lafın Kısası Seçkisinde Keşfedin

Normali Ararken teması ile tüm Türkiye’deki sinemaseverlerle çevrimiçi olarak 12-18 Ekim tarihleri arasında buluşmaya hazırlanan Engelsiz Filmler Festivali, sekizinci yılında da Türkiye’den nitelikli kısa filmlere yer verdiği “Uzun Lafın Kısası” seçkisini sinemaseverlerle buluşturacak.

Bu yıl ilk kez bir tema ile gerçekleşen festival, Normali Ararken temasıyla programındaki filmlerle pandeminin hayatımız üzerindeki etkilerinin izini sürmeye hazırlanırken, Engelsiz Filmler Festivali’nin sevilen bölümlerden biri olan “Uzun Lafın Kısası” seçkisinde ise bu yıl 10 kısa film yer alacak.

Kısa Filmleri Uzun Lafın Kısası Seçkisinde Keşfedin 2 – mparatorlukta Zor Bir Gün Sezen Kayhan

Seçkide;

  • Ceylan Özgün Özçelik’in üçlemesinin ilk parçası olan 13+,
  • Gürkan Gürler’in psikolojik sorunları ve ilaç etkilerini gerçeküstü bir dünya içinde soyut deneysel animasyon teknikleriyle görselleştiren kısa animasyonu Açlık,
  • Engin Erden’in sıcak bir yaz günü sahildeki 8 ve 9 yaşlarındaki iki arkadaşın hikâyesini anlattığı Ahtapot,
  • Dila Bulut’un erkeklerin dünyasına uyum sağlamaya çalışan bir kadına odaklandığı Aries,
  • Doğuş Minsin’in yaşadıklarından sonra bir kırılma noktasına gelen Aytuğ karakterinin hikâyesini anlattığı Ayrık Otu,
  • Hasan Serin’in Bingöl’de bir köyde yaşayan Esma ve Serpil isimli iki küçük kızı merkeze aldığı Hello Afrika,
  • Sezen Kayhan’ın tarihi bir dizinin setinin sanat bölümünü tek başına idare etmek zorunda kalan Cansu’nun yaşadıklarını anlattığı İmparatorlukta Zor Bir Gün,
  • Enis Manaz’ın komşusunun televizyonunda gördüğü kelebekler ile hayatını tamamen değişen Abdurrahim’in yaşadıklarına odaklanan Kelebek Adam,
  • Nihan Belgin’in salgın boyunca vaktini evde geçirmek zorunda olan genç bir kadının varoluş sancılarına yer verdiği Kendini Yalnızca Kendinde Yok Et ve
  • Ahmet Toğaç’ın büyük bir merkeze taşınma arifesinde olan şirketin eski santralinde çalışan Selamet’in tüm gününü tanımadığı insanların telefon konuşmalarını dinleyerek geçirmesini anlatan Kulak Misafiri filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

“Uzun Lafın Kısası” seçkisinin gösterimleri; çevrimiçi bir platformda gerçekleştirilecek ve tüm Türkiye’den takip edilebilecek. Film gösterimleri orijinal ses seçeneğiyle birlikte, göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için ayrıntılı altyazı seçenekleri ile de takip edilebilecek.

Kısa Filmleri Uzun Lafın Kısası Seçkisinde Keşfedin 3 – Açlık Gürkan Gürler

Tüm Gösterimler Ücretsiz

Engelsiz Filmler Festivali her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ücretsiz olarak seyircilere sunuyor.

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir.

Kısa Filmleri Uzun Lafın Kısası Seçkisinde Keşfedin 4 – 8 Engelsiz Filmler Festivali 2020

Yazar hakkında: Öteki Sinema

blank
Öteki Sinema editörleri Prometheus'un David'i gibi... Siz uyurken bile, hoşunuza gidecek yazıları buluyor, itinayla hazırlıyor ve yayına sunuyor. Öteki Sinema çalışıyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir