Nuri Bilge Ceylan Filmleri İzmir Film Festivali’nde

Nuri Bilge Ceylan Filmleri İzmir’de

Nuri Bilge Ceylan Filmleri İzmir Film Festivali'nde 1 – 220px ÜçmaymunYalnızca Türkiye değil, dünya sinemasının da en önemli auterlerinden Nuri Bilge Ceylan, filmlerinin gösterimlerinin yanı sıra fotoğraf sergisi ve sinemasını konuşacağı sinema dersiyle Uluslararası İzmir Film Festivali’ne konuk oluyor.

1993’te çektiği kısa filmi Koza’dan beri sinemamıza bambaşka bir dil kazandıran, her filmiyle büyüleyen, aldığı ödüllerle yurt dışında da övgülerle karşılanan Nuri Bilge Ceylan sineması, film gösterimlerinden sinema dersi ve sergiye, kapsamlı bir programla 12. Uluslararası İzmir Film Festivali’nde!

“Sinemaskop Türkiye” Fotoğraf Sergisi

Nuri Bilge Ceylan Filmleri İzmir Film Festivali'nde 2 – nbc.jpg 2Nuri Bilge Ceylan’ın lise yıllarında başlayan ve sinemasını da etkileyen fotoğraf sevdasına da tanık olacağımız “Sinemaskop Türkiye” başlıklı sergisi Festival’in sürprizlerinden biri… Dünya prömiyerini, Nuri Bilge Ceylan’ın toplu film gösteriminin yapıldığı 47. Selanik Film Festivali kapsamında Selanik’te yapan, ardından Londra’da National Gallery’de açılan sergi, 22-28 Nisan tarihlerinde Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir’li sanatseverlerle buluşacak.

Pek çoğu İklimler (2006) adlı filmi için mekan araştırması yaparken çektiği bu fotoğraflar, Ceylan’ın sinemasındaki derinliğe de işaret ediyor ve Sight and Sound dergisinin de dediği gibi; “‘Kavisli Yol’un resimsel dengesi, ‘Kır Yolu’nun ışık oyunları, ‘Futbol Oynayanlar’ın çarpıcı bakış açısı ve ‘İki Kızkardeş’ ve ‘Çoban’ gibi portrelerdeki ölçülü merhamet duygusu, hepsi, önemli bir yetenekle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.”

Yazar hakkında: Öteki Sinema

blank
Öteki Sinema editörleri Prometheus'un David'i gibi... Siz uyurken bile, hoşunuza gidecek yazıları buluyor, itinayla hazırlıyor ve yayına sunuyor. Öteki Sinema çalışıyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir