Paranormal Aktiviteye Devam

Paranormal Aktiviteye Devam 1 – Paranormal Activity 4 posterŞaka gibi ama gerçek! Paranormal Activity serisi yoluna dördüncü film ile devam ediyor.

Oren Peli’nin yazıp yönettiği 2007 tarihli ilk film, hiç kimsenin ummadığı denli büyük bir gişe başarısı sağlayınca devam filmleri ardı ardına gelmeye başladı. Önce Paranormal Activity 2 (2010), sonra Paranormal Activity 3 (2011) ve şimdi de Paranormal Activity 4 (2012).

İlk film yaklaşık 15.000 dolara mal olmuştu. İkincisinin bütçesi 3 milyon dolara yükselirken, üçüncüsünün bütçesi ise 5 milyon dolar oluvermişti. Peki, bu üç film ne kadar hasılat elde etmiştir dersiniz? İlk üç film, bugüne kadar dünya çapında yaklaşık 577 milyon dolar kazanmış durumda. Ve bu rakam sadece gişe gelirlerini kapsıyor. Bir de yan ürünleri eklerseniz rakam daha da büyüyecektir. Dolayısıyla serinin devam etmesine çok da şaşmamak gerek.

Kasım 2011’de geçen olayları anlatacak olan filmin ekseninde liseli bir genç kız ile tüyler ürperten komşu çocuğu var. Henüz yayınlanan fragmandan anlaşıldığı üzere, serinin yeni halkası da öncekiler gibi aynı teknikle çekilmiş. Yani anlayacağınız, PA cephesinde yeni bir şey yok!

Yönetmenliğini Henry Joost ve Ariel Schulman’ın yaptığı dördüncü film, Türkiye’de eğer bir değişiklik olmazsa 19 Ekim 2012’de vizyona girecek.

Yazar hakkında: Murat Kızılca

blank
1971 İstanbul doğumlu. Aylık online sinema dergisi CineDergi ve aylık kültür sanat dergisi kargamecmua için sinema yazıları kaleme alıyor. 2008 yılından beri katkı sağladığı Öteki Sinema’da bir yandan da editörlük görevini sürdürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir