Sinevidyon'da Fantastik Türk Sineması Tanıtımı 1 – Fantastik Türk Sineması

Sinevidyon’da Fantastik Türk Sineması Tanıtımı

21 Kasım 2008

Sinevidyon’da Fantastik Türk Sineması Tanıtımı!

Sinevidyon'da Fantastik Türk Sineması Tanıtımı 2 – sinevidyon logo 4

Televidyon‘un çiçeği burnunda sinema programı sinevidyon Fantastik Türk Sineması kitabını ve türü ele almışlar. Aklınızda bulunsun bu kitap ideefixe‘de kitap fuarı kapsamında bu aralar indirimda.

Filmlerim.com’un sponsorluğunda Özgür Poyrazoğlu ve Ender Ayna tarafından hazırlanıp sunulan tam bağımsız sinema programı Sinevidyon, her hafta filmler üzerinden fütursuzca ahkam kesiyor!

Özgür Poyrazoğlu

Konuşmaya biraz geç başladığından bebeklik döneminde sınırlı kelimeyle derdini anlatmaya çalışıp da karşıdakiler anlamadığında sinirden kafasını halıyı kaldırıp yere vurduğu rivayet edilir. Konuşmaya başladığında da o günlerin acısını çıkartmaya başlamıştır. (Sustuğunda da susar) Radyo-Tv-Sinema mezunudur. Kısa filmler çekmiş, yerli dizilerde dublaj teknisyenliği yapmıştır. 90’ların ikinci yarısından beri internet başındadır. 98’den beri internet ve mobil internet projeleri geliştirir yönetir. Sinema.com’un ortağı ve tembel yazarlarından biridir. Fotograf çeker, babaolmak.coım’da baba olmakla ilgili yazılar yazar, ders verir, 2001’den beri blogçuluk yapar, PCnet’te blog güncesi tutar, çocuk kitapları okur, bir psikologla evli olup 2007 model bir Zeynep babasıdır. (ozgurpoyrazoglu.com )

Ender Ayna

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Tv-Sinema mezunudur. Kısa filmler çekmiş, Tv kanallarında muhabirlik ve kameramanlık yapmış, oyuncak alıp satmış, kendini internet ve mobil internet projelerinin göbeğinde buluvermiştir. Sodamedya Interactive’in kurucu ortaklarından, Sinema.com’un temel taşlarından biridir. Bazen bir oturuşta 4-5 film seyretmeden kalkmaz, bir yandan sigara içer, bir yandan içer. İletişim alanında yaratıcı ve inovatif projeler konusunda sürekli kafa yormayı en çok sevdiği hobi olarak niteler, iş arkadaşları tarafından biraz fazla önden gitmekle suçlanır. Şiir yazar, köşe yazısı yazar, film eleştirileri yazar. Film konuşmaya başladı mı susmaz, evli ve hiç çocuk babasıdır.

blank

Masis Üşenmez

1979 İstanbul doğumlu yazar ilk sinema deneyimini Superman ve Star Wars’la yaşayıp kendini çizgi roman ve bilim kurgu dünyasına atar. 2006 yılında "Öteki Sinema" kadrosuna katılır ve sitenin gelişiminde önemli rol üstlenir. Halen Öteki Sinema'da editörlük ve Cinedergi'de yazarlık yapmaktadır.

5 Comments

  1. Hakkaten adam ne kadar bana benziyor yahu! Tabii ki ben daha yakışıklıyım ama tanımayan kardeş der:)
    Ben özellikle kitabı satın alan olur belki diyerek konuyu ve ideefixe linkini ekledim. Ben de ayırttım zaten bikaç kitap daha ayarlıyayım siparişi vereceğim.

  2. İyi yapmışsın Masisim :) Bu kitap ilgili herkesin kütüphanesinde olmalı. Bende bu konuda yazılmış tüm eserler mevcut, bu kitabında Giovanni usta imzalısına sahibim :) Bu kitaplar Kabalcı’dan çıkıyor ve Kabalcının internet sitesinde zaten hep yüzde elli indirimli…

  3. Eğildikleri konu ve yaklaşımları güzel. Bunu Metin Demirhan gibi sunan başarılıdır diye bağlıyım.

    Ama bilgi eksiklikleir varsa kötünün iyisine dua etmemek gerekli.. Program başarısız kısacası çünkü yetersiz.

    “Biz yapmaksak iyi olmazın” karşıtı ” biz yaparsak iyi olur” değil.

    Çok seslilik adına aynı şekilde 20 tane blog olması da anlamlı değil. 20 tane benzer site açıp birbirine rakip olup baltalamaya da paylaşım denilmez…Ama bizde girişimci çok maarifet gibi onun tercümesi gizli işsizlik ya… neyse.

    benim Türk paylaşımında gördüğüm birsey var. Birşey çıkıyor sonra ona benzer 20-30 tane daha aynı şey var.. Adı ne? Çok seslilik… Bu mudur çok seslilik.. değil tabiki.. nedense iyi olan birseyi sahiplenip büyümesine destek olmak varken hep “benim ne eksiğim var” diyerek kendisi yapmaya çalışmak…

    Kollektif çalışmaktan yoksun ülkemde hiçbir şey olmuyor al işte sana sebebi..

    Türkiyede ana sorun zaten bu herkes herşeyi yapabiliyor olması..
    Ama uzmanlaşan yok. Araştıran yok sadece yürüten var. Uzmanlaşmaya çalışanlar ise aç ölürken iki kelime bir araya getiremeyen insanlar (bu program için konuşmuyorum belli ki idealist arkadaşlar ama televizyoncu değiller) baştacı ediliyorsa.. oralarda var bir sorun.

    bazı şeylerde alçak gönüllü olmaya gerek yok, çünkü zaman, arşiv, tecrübe ve birikim gerekli. O kadar zaman harcıyorsak üstüne emek veriyorsak.

    “biz yapmazsak olmaz”
    önemli olan o bizin ne olduğunu kavramak geliştirmek ve araştırıp yaratıcı olmaya yönelmek. Oteki sinema yarin b sinema uzerine yapilacak bir tv programina biz yapmazsak olmaz derse, ben cok iyi anlarim cunku arada verilen ortaya konan bir emek ve bir tecrube ve gorup tanima sureci var, boyle birse tekif edilmeli amcasi tv kanalinda mudur oldugu icin o baskasi programi yapmamali…

    Herkesin herşeyi yapabileceği konusunda Özal ve Türk megolamanyası sizi kandırdı…

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Ahmet Uluçay'ın Yarım Kalan Filmi Yeniden Çekilecek! 3 – ahmet ulucay in senaryosu osman nail dogan a emanet

Ahmet Uluçay’ın Yarım Kalan Filmi Yeniden Çekilecek!

Ahmet Uluçay’ın yazdığı Bozkırda Deniz Kabuğu senaryosu, Osman Nail Doğan
Space Jam: A New Legacy 16 Temmuz’da Sinemalarda 4 – Space Jam A New Legacy Yeni Efsane

Space Jam: A New Legacy 16 Temmuz’da Sinemalarda

Basketbol ikonlarından LeBron James, Space Jam A New Legacy'de zamana