Serdar Kökçeoğlu

72731_448387278692_5522486_n1975 yılında Malatya’da doğdu. Hayatının ilk 7 yılı Almanya’da geçti. Babasına verilen lojman odasında halıya kurularak televizyonda izlediği bilim kurgu filmlerini ve açık hava sinemasında izlediği tuhaf komedi filmlerini de, Almanya’nın karlı havası gibi hiç unutmadı.

İlkokulda derslerin ve ödevlerin üzerinde yarattığı baskıyı Almanca küfrederek atardı üzerinden. Sonraki yıllarda sert müzikler ve kitaplar okul hayatına dayanmasına yardımcı oldu.

Üniversitede kaderin bir oyunu olarak İktisat eğitimi almaya başladı ve en fazla üç yıl dayanabildi. Mikro İktisat, Makro İktisat ve Ekonometri gibi ciddi derslerden kaçmak için çivileme atlayarak sinema tarihine daldı ve uçsuz bucaksız sularda daha şık yüzebilmek adına bu alanda eğitim almaya karar vererek, 9 Eylül Üniversitesi Sinema-TV / Yönetmenlik bölümüne kayıt yaptırdı.

2001 yılında Kenan Yarar’ın ‘Soğuktu Ve Acımadı’ isimli çizgi öyküsünden uyarladığı ‘Artık Eksik’ isimli kısa filmi çekerek mezun oldu. 2002 sonundan beri çeşitli yayın ve platformlarda sinemayla bağlantılı işlerde görev aldı. Sinemayla ilgili işler dışında, müzikle bağlantılı projelerde yer almaktadır.

Serdar Kökçeoğlu’nun yazılarını takip etmek için buraya tıklayın!

blank

Öteki'den Haber Al