Siccin 5, Alper Mestçi’nin favori oyuncusu Merve Ateş’in canlandırdığı Hale’ye musallat olan iblisler etrafında şekilleniyor.
Devamını oku »Bir Çağan Irmak Fantastiği: Çocuklar Sana Emanet (2018)
Çocuklar Sana Emanet, doğaüstü fenomenlerle olan ilişkimizin aslında kadim zamanlardan geldiğini gösteren, bunun İslam’dan çok folklorla ilişkili olduğunu gösteren bir örnek.
Devamını oku »Behçet Abi’nin Güney Amerika Turu Bölüm 2: Kobra (1983)
Behçet Abi'nin Güney Amerika turunun 2. bölümünde, Komando Behçet'ten izler taşıyan, yine Yılmaz Atadeniz imzalı Kobra (1983) var.
Devamını oku »Behçet Abi’nin Güney Amerika Turu Bölüm 1: Komando Behçet (1974)
Yılmaz Atadeniz sinemasının çoraklaşmasının hemen arifesinde çekilen Komando Behçet onun son iyi savaş/aksiyon/avantür örneklerinden biridir.
Devamını oku »Yeşilçam’ın İlk Erişte Westerni: Beş Hikaye (1962)
Birbirinden bağımsız beş kısa öyküyü anlatırken farkında olmadan ilk western filmi olma payesini de alan Beş Hikaye'yi sizler için yazdık.
Devamını oku »Erişte Westernlerin Kralı: Çeko (1970)
Çeko, bir dönem furya halinde çekilen ve sonrasında kaybolan yerli malı “erişte westernler" içinde tartışmasız en iyisi olarak hatırlanıyor.
Devamını oku »Demir Pençe Korsan Adam (1969)
Çetin İnanç’ın renkli hayallerinin ve savrukluğunun ürünü olan Demir Pençe Korsan Adam tüm fantastik film severlerin arşivinde olmalı.
Devamını oku »Yerli Casper: Cici Can (1963)
Cici Can, ismiyle dahi bir karikatür bombası olduğunun ipuçlarını veren, fantastik yapısıyla fark yaratan ve samimi mizahıyla iç ısıtan nevi şahsına münhasır bir film.
Devamını oku »Koca Arayan Uzaylılar: Uçan Daireler İstanbul’da (1955)
Uçan Daireler İstanbul'da o zamanlar bıktırıcı düzeyde kullanılan şarkılara ve dansözlere bolca yer verir. Tam 5 kez dans gösterisi izleriz.
Devamını oku »Cango Ölüm Süvarisi / Korkusuz Adam (1967)
Cango Ölüm Süvarisi, devrin düşük bütçeli filmlerinin standartlarını aşamayan bir yapım olsa da “Erişte Western” olarak adlandırabileceğimiz filmler içinde cüretkar vahşeti ile izlenmeyi hak ediyor.
Devamını oku »Korkusuz Kaptan Swing (1971)
Kaptan Swing Korkusuz Kaptan 1971 yılında Tunç başaran tarafından çekilmiş. Tunç Başaran’ın kalibresi yüksek filmlere başlamazdan evvel çektiği bol miktarda avantür/aksiyon ve fantastik filmlerden biri.
Devamını oku »Atıf Yılmaz’ın Büyülü Dünyası: Nihavend Mucize (1997)
Nihavend Mucize’nin her bir sekansının, hikâyenin bütüne hizmet ettiğini dile getirebiliriz. Neredeyse gereksiz hiçbir ayrıntının bulunmadığı filmin senaryosu bu açıdan hayranlık uyandırıyor
Devamını oku »Aaahh Belinda (1986)
Aaahh Belinda, Atıf Yılmaz'ın yönettiği ve başrolünde Müjde Ar'ın oynadığı 1986 yapımı Türk filmi. Filmin senaryosu Barış Pirhasan'a aittir.
Devamını oku »Baskın (Can Evrenol, 2015)
Baskın, yurtdışında aldığı övgüleri hak eden, eğer gişesi de iyi olursa Türk korku sinemasında suyun yönünü değiştirme potansiyeline sahip bir yapım. Çok karanlık ve çok kanlı…
Devamını oku »Drakula İstanbul’da (1953)
Bu eleştiri, Yıldız Haftalık Sinema Mecmuası’nın 14 Mart 1953’te yayınlanan 12. sayısından Fatih Danacı’nın emeğiyle internet ortamına aktarılmıştır.
Devamını oku »Uzay Kuvvetleri 2911 (2014)
Uzay Kuvvetleri 2911'in uzay savaşı sekanslarından aldığımız keyif, ekibin kaçma-kendi arasında konuşma vs. anlarında mevcut değil.
Devamını oku »Cilalı İbo Perili Köşkte (1960)
Artist dergisinin 12 Ocak 1961'de yayınlanan 25. sayısından Fatih Danacı'nın emeğiyle internet ortamına aktarılmış ve Öteki Sinema'da yayınlanmıştır
Devamını oku »Kutluğ Ataman’dan Mockumentary: Aya Seyahat (2009)
Ataman, Aya Seyahat ile hikayeyi gerçeklere dayandırarak hem bir toplum taşlaması yapıyor hem de resmi tarihi irdeliyor.
Devamını oku »Mühürlü Köşk (2011)
Mühürlü Köşk, sinemalardan sonra sansürlenerek TV'de gösterilecek ve sonra marketlerin ucuz DVD raflarında sürünecek bir kadere sahip.
Devamını oku »Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (2011)
Bazı yönetmenler sizi öyle çok zorlar ki, filmlerini ya çok seversiniz, ya da imtina ile seyretmekten kaçınırsınız. Onur Ünlü filmleri ile böyle bir durum çiziyor. Kesinlikle her seyirciye hitap edecek bir sinema dili yok. Ama hitap etmesi gereken izleyiciyi de tatmin ediyor mu asıl merak konusu bu. İbrem ne kadar filmlerini sevmekten yana olsa da henüz tamam bu film tam …
Devamını oku »