The Caller (1987) 1 – vlcsnap 9286138 tile

The Caller (1987)

4 Haziran 2009

Üzerinde yazı yazması çok zor bir film The Caller (1987). Şöyle diyebilirim ki, Öteki Sinema’ya güvenin callerposter1987ve bu film hakkında hiçbirşey okumadan, araştırmadan, hemen bir kopyasını edinin ve bu filmi izleyin! (filmi Cinemageddon’dan indirmek mümkün… yalnız Türkçe altyazısı yok. Birinin bu filme Türkçe altyazı yapması gerekiyor kesinlikle!)

Biraz iddialı olacak ama böyle bir film bugüne kadar izlemediniz! Öteki Sinema standartları için bile rahatlıkla diyebilirim ki… böyle bir film bugüne kadar izlemediniz!

Ormanın derinliklerinde, otoyolun üzerinde bir evde yaşayan bir kadın, gizemli bir yabancı tarafından izlenmektedir. Kadın, akşam yemeğini hazırlayıp erkek arkadaşını beklemeye başladığında birden kapı çalınır. Kapıdaki adam oldukça şüpheli ama bir o kadar da içten hareket eden bir yabancıdır. Arabasının lastiğinin patladığını ve yolda kaldığını söyler. Eve girip, telefon etmek için izin ister. Kadını izleyen adam, bu adam mıdır? Bu adam, kadını ağına düşürmeye çalışan bir sapık mıdır? Yoksa işler çok daha başka yerlere mi gidiyordur?… Bazen fazlaca diyaloğa boğulabilen bir film olsa da, The Caller, kesinlikle seyirciyi çok enteresan bir yolculuğa çıkarıyor ve büyük bir saygıyı hakediyor. Adam ve kadın arasındaki olaylar garipleştikçe adeta bu kedi fare oyununun içine seyirci de zorla dahil ediliyor.

Başrollerde kült aktör Malcolm McDowell ve garip bir baştan çıkarıcılığı olan Madolyn Smith var. İkisi de harika bir performans sergiliyorlar.

Hakettiği değerin binde birini görmemiş çok ama çok özel bir film… Ne yapın edin, bu filmi görün!

vlcsnap-9286138-tile

Bu filmi bulan Evrim Ersoy’a teşekkürlerle…

blank

Can Evrenol

University of Kent’ten “Sanat Tarihi” ve “Film Theory”mezunu. Bahçeşehir Üniversitesi’nde seçmeli sinema dersi vermekte. MEHTAP ve OMEGA VATAN isminde iki kısa romanı var. Yeni sinema filmi SAYARA (2024) çok yakında!

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Even the Rain (2010) 2 – Even the Rain Poster

Even the Rain (2010)

Even the Rain, bazen bir kişinin hayatını kurtarmanın dünyayı değiştirmenin
Beş Şehir (2010) 3 – resim0058

Beş Şehir (2010)

Beş Şehir, çoğu yerlinin yaptığı gibi hap yapıp para kapmak