Lucas Filmciliğe Öneriler Bölüm 1 1 – star wars hayranlari 0001

Lucas Filmciliğe Öneriler Bölüm 1

26 Nisan 2012

Neden Darth Sidious’un hikâyesi anlatılmadı?

Birkaç yazımı okumuş olanlar bilir, benimle Star Wars arasında gerçek bir aşk ilişkisi vardır. Nefret aşk nefret olarak süregiden bu uzun ilişkimde bayağı sert eleştiriler de kaleme aldım tabi bazı arkadaşlar “yazıyor da bu adam sevmiyor mu” bile demiştir. Alakası yok arkadaşlar. Öte yandan haklısınız eleştirirken daha objektif olmak gerekir, fikirler sunmak gerekir ki zaten hangimiz yapıcı eleştiriye karşı olabilir ki? Öyle kenarda oturup hiçbir şeyi beğenmeyip devamlı eleştirmek olmaz, pamuk eller cebe veya taşın altına dedim bir şeyi nasıl daha iyi yapabiliriz diye düşünürken tıkanmak üzere olan ve torunları maddi sıkıntı çekebilecek Lucas amca ve Lucas filmciliğe öneriler yapmaya karar verdim. Tabi ciddi ciddi bunu kendime sıkıntı ettiğim düşünülmesin, bu güzel bahar ayları ne güzel fikirlere gebe diyelim…

Lucas Filmciliğe Öneriler Bölüm 1 2 – lucasa öneriler 1

Henüz 6-7 yaşlarında Star Wars ile tanıştığımda filmi izlerken Luke Skywalker’ın hikâyesini izliyordum. Kötü adam Darth Vader da bir bit yeniği vardı ancak hikâye Luke’un hikâyesi idi. Yancı Han Solo ve Leia gibi hoş dostlar ile İmparatorun Dönüşü filmi ile en sevdiğim filmler arasına girdi.

Lucas Filmciliğe Öneriler Bölüm 1 3 – empire strikes back

Filmin sonunda Darth Vader’ın Luke’un babası olduğunu öğrendik ve Luke Skywalker’ın hikâyesinde tabi baba da filmin sonunda içinde kalan iyilik kırıntıları sayesinde imparatoru öldürebilmişti. Vay dedik kötü bile olsa iyi iyidir… Ancak 10 yıl sonra George Lucas aslında bu filmi “ben Anakin’in hikâyesi olarak planlamıştım” diye ortaya çıktı. Olabilir parası bitmiştir, satışlar düşmüştür, hakikaten böyle yapmış olabilecek kadar takıntılıdır. Neyse dijital değiştirmelerle vs derken 6 filmlik bir Darth Vader hikayesi ile fenomen önümüze konuldu. Herhalde böyle bir makyaj/değiştirme çalışması sinema dünyasında ilk kez yapıldı, günahı Lucas’ın boynuna. Neyse ben de şu aşağıdaki mektubu yazmaya karar verdim.

Dear George Abi,

Seni severim, oyuncaklarına talibim, arada yanlışların olsa da iyi bir abimizsin ve iyi bir hikâye yakalamışsın, isterim ki daha başarılı olasın.

Habire arka plana atılan ve işlenmeyen Sithlerin hikâyesi havada kalmaya devam ediyor. Old Republic gibi önemli bir internet oyunu Sithlerle dolup taşarken Jediler sinek avlıyor. Demek ki bu Sith olayında bir şeyler var.

Ben de düşündüm ki George abi bu ne bizi, ne seni keser, gel hikâyeyi bir daha uzatalım. Bütün seri boyunca en az kaşınan, ortaya konan Darth Sidius olayını ele almak gerek. Hem aslında sen de göz kırpıyorsun, arada 2-3 hikâye sokuşturmuşsun. Bence Star Wars 6 filmden 9 filme çıkmalı ancak öyle Luke’un çocuğu vs bizi kesmez. Bence en başa dönüp Palpatine’in çocukluğundan olaya girmek gerekli.  Hem Count Douku ve General Grivious’un da hikâyesini anlatırsın o arada. Hatta Klon ordusunu kim nasıl yapmış gösterirsin.

Phantom Menace bölüm 4 olsun, New Hope bölüm 7, ilk bölüme de benden sana bir isim: Dark Rises.

2015’te başlarsın “the saga begins” diye, mesela hikâyede ağırlık Sithlere verilir, zaten olay oraya gidiyor. Sen de zaten bir kere değiştirdin şimdi hikâye tam otursun. Hem bak her filmde imparator var. Oturtmak uyar hem az gözüktüğü için de yeni filmleri pek değiştirmene gerek kalmaz. Artık 2-3 dklık bölüm eklersin onun için de canın sağolsun. Ama bu Darth Sidius’u ve Count Douku’yu anlatmamak olmaz. Hem Amerikalılar merak ediyor Douku nasıl jedilıktan döndü, Sidius ustasını nasıl öldürdü…

Yani beni de arada senaryo için işe alırsın diyorum, ne dersin?

Saygı ve sevgilerimle

Utku Uluer

blank

Utku Uluer

1974'te Moda'da doğdu. İtalyada yaşıyor. Italyanca ve Ingilizce dillerinde profesyonel turist rehberliği yapıyor. 1994 yılında Doğuş FM de Katiller de Ağlar müzik programı ile başlayan DJ'lik tutkusu DJ Legoman ismiyle farklı bir noktaya taşındı. 2007 yılında Sinematik yeşilçam sitesini kurdu, O zamandan beri Sinematik Yeşilçam ve Öteki Sinema'da kafasına göre yazmaktadır.

2 Comments

  1. Dear Utku;
    6 bölümlük bu hikayede, ne Darth Vader’ın ne de Luke Skywalker’ın hikayesini anlattım. O kadar izlemişsin, yok fenomeni oldum demişsin, benim yaşam biçimim jedi formuna dönüştü demişsin ama hepsi boş. Anlamamışsın benim anlatmak istediğimi. Hikayenin asıl anlatmak istediği R2-D2’s Adventure. Dolayısıyla bu hikayeyi daha çok seyredersiniz. 9 değil 19 bölüm de yediririm size. Daha robotun hikayesini 6 bölümde anlattım sizlere. hahahahaha :) god blass you emi…

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Kısa Filmler, Festivaller, Akacak Kan… 4 – Kısa Filmler Festivaller

Kısa Filmler, Festivaller, Akacak Kan…

Siyah Çember (Hasan Can Dağlı), İki Parça (Murat Uğurlu) ve
Sinema Yazarları Altın Portakal'dan Korkuyor mu? 5 – antalya altın portakal 620x414

Sinema Yazarları Altın Portakal’dan Korkuyor mu?

Murat Tolga Şen yazıyor; Antalya'da her şey yolunda mı? İşte