Kısa Film: En Yeni Gerçekçilik (2016) 1 – En Yeni Gerçekçilik 02

Kısa Film: En Yeni Gerçekçilik (2016)

27 Ağustos 2018

Kısa Film: En Yeni Gerçekçilik (2016) 2 – En Yeni Gerçekçilik posterSanat sinemamızda mizahı çok sevmiyoruz. Bir filmin türü komedi olunca sanki sanat olamazmış gibi hatalı ve yaygın bir düşünce var. Hal böyle olunca kısa filmlerimizde de çok rastlayamıyoruz mizaha. İrem Altuğ’un senaryosunu yazdığı Ertuğ Tüfekçioğlu’nun yönettiği Direk Aşk, Ozan Çağlar’ın Soğan’ı, Hakan Hücum’un Büst’ü aklıma ilk gelen komedi türünde iyi kısa filmler. Festival organizatörü olarak çok rahat söyleyebilirim ki festivaller komedi filmlerine mesafeli de değil. Bu saydığım filmleri araştırırsanız hatırı sayılır sayıda festivalde gösterildiklerini göreceksiniz zaten.(1) Mehmet Ali Sevimli’nin yönettiği En Yeni Gerçekçilik de böyle bir kısa film.

En Yeni Gerçekçilik filmi, mizahi bir dille kısa film yönetmenlerini, festivalleri, sinema öğrencilerini, kısa film yapma metotlarını, akademiyi, sanat sinemamızı, festival ödüllerini, jürileri eleştiriyor. Bunu bir tür öç alma şeklinde değil de neredeyse herkese eşit mesafede durarak, mümkün olduğunca objektif yapıyor. Zaten filmi izlediğinizde en çok eleştiriyi kısa film yönetmenlerine yönelttiğini göreceksiniz. İzlerken çok keyif aldığım, zaman zaman bana kahkahalar attıran film iyiler listeme girmeyi başarmıştı. Bakalım sizler de beğenecek misiniz bu filmi? İyi seyirler.

Mehmet Ali Sevimli kimdir?

1992 yılında Adana’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladı. 2011 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Radyo-Televizyon Programcılığı Bölümü’nü kazandı. Fakülteye girişinden itibaren reklam, kısa film ve belgesel film alanlarındaki çalışmalarda yönetmen, senarist ve görüntü yönetmeni olarak yer aldı. 2013 yılında bu bölümden bölüm birincisi ve yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu.

Daha sonra yine 2013 yılı içerisinde Dikey Geçiş Sınavı’nı kazanarak Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümüne girdi. Proje üretmeye hız kesmeden devam etti, birçok önemli film projesinde çeşitli görevlerde yer aldı ve 2016 yılında bu bölümden başarıyla mezun oldu.

(1) http://www.kameraarkasi.org/yonetmenler/hakanhucum.html
http://www.kameraarkasi.org/yonetmenler/ozancaglar.html
http://www.kameraarkasi.org/yonetmenler/ertugtufekcioglu.html

blank

Sidar Serdar Karakaş

Çok küçükken kiralık VHS’lerden dayısıyla birlikte zombi filmleri izledi. Zombilerden çok korktu. Büyüyünce o filmleri George A. Romero’nun yaptığını öğrendi. Üstada hayran oldu. Sinema öğrencisiyken Andrzej Zulawksi filmlerini keşfetti. Zulawksi filmleri ona her zaman güç verdi. En zor anlarında kurtarıcı filmi Possession (1981) oldu. 2006 yılında Öteki Sinema’yı düzenli okumaya başladı. Korku filmlerini ve B Filmleri burada sevdi.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Küvetten Gelen Küvete Gider: Tub (2010) 3 – Tub

Küvetten Gelen Küvete Gider: Tub (2010)

Küvetten gelenin yine küvete gittiği başarılı bir kısa film olan
Aynaya Yansıyan Bir Hayat: Le Miroir (2010) 4 – mirror

Aynaya Yansıyan Bir Hayat: Le Miroir (2010)

Tinguely ve Fauchere'in yönettikleri Le Miroir, ikilinin Ramon & Pedro