Kieslowski’yle Yapılan Son Söyleşi Gün Yüzüne Çıkıyor! 1 – three colours

Kieslowski’yle Yapılan Son Söyleşi Gün Yüzüne Çıkıyor!

unnamedUsta yönetmen Krzysztof Kieslowski’nin, sinema tarihinin en önemli üçlemelerinden biri olan Üç Renk Üçlemesi, Geoff Andrew’un anlatımıyla hayat buluyor!

Kieslowski’nin Fransız Devriminin ideallerinin –özgürlük, eşitlik ve kardeşlik– modern hayatta nasıl bir karşılığı olduğunun peşine düşen üçlemesini kaleme alan Geoff Andrew’un kitabı Üç Renk Üçlemesi Alfa Yayınları etiketini taşıyor. Okuyucu bu kitapla, Kieslowski’yle yapılan son söyleşiyi de okuma imkânı bulacak.

Krzysztof Kieslowski’nin (1941-1996) Üç Renk Üçlemesi genellikle Avrupa sinemasının en büyük başarılarından birisi olarak kabul edilir. Fransız Devriminin ideallerinin –özgürlük, eşitlik ve kardeşlik– modern hayatta nasıl bir karşılığı olduğunun peşine düşen üçleme; zarif görselliği, anlatıdaki çok katmanlılığı ve virtüözlük düzeyindeki performanslarıyla olağanüstü bir birleşime varır.

Geoff Andrew hayli şahsi bir kıymetbilirlikle Kieslowski’nin karakterlerinin içsel hayatlarını nasıl ustalıkla açtığını ve bu hayatların nasıl görmediğimiz güçlerce yönetildiğini gözler önüne seriyor. Andrew için üçleme, zorluklar karşısında şefkatin dirençliliğine dair tüyler ürpertici bir ilahidir ve Mavi (1993), Beyaz (1994) ile Kırmızı (1994) Kieslowski’nin sanatının toplamıdır. Kitapta Kieslowski’yle yapılan son söyleşi de yer almaktadır.

Yazar hakkında: Öteki Sinema

blank
Öteki Sinema editörleri Prometheus'un David'i gibi... Siz uyurken bile, hoşunuza gidecek yazıları buluyor, itinayla hazırlıyor ve yayına sunuyor. Öteki Sinema çalışıyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir