2015 Yılının En iyi Korku Fragmanları 1 – Lazarus Effect

2015 Yılının En iyi Korku Fragmanları

19 Aralık 2015

Önümüzdeki günlerde iyice hız kazanacak yılsonu listelerimizi hazırlamaya başladık. Siftahı en iyi korku fragmanları listesi ile yapalım dedik. Bildiğiniz üzere fragmanlar bazen merakla, bazen heyecanla beklediğimiz filmler hakkında ilk fikirlerin oluşmasına yardımcı olur. Bazen de tam tersi bir durum söz konusudur. O beklentiyi bizzat fragmanın kendisi yaratır. Ancak her zaman umduğumuzu bulamayız tabii ki. Bazı fragmanlar filmin önüne geçiverir. 2015’te de bu kaide bozulmadı. (Ne zaman bozuldu ki zaten?) İşin o kısmına hiç bulaşmadan “2015’in en iyi korku fragmanları”nı sıralamaya başlayalım. Eylemlerimiz devam edecek!

The Witch

1630’lu yıllarda New England’da geçen The Witch, bağlı olduğu koloniden kovulan bir çiftçinin hikâyesini anlatıyor. Ailesini de yanına alan çiftçi, cadılar tarafından kontrol edildiği söylenen uğursuz bir ormanın kıyısındaki ücra alana yerleşmek zorunda kalır. Çok geçmeden garip ve sarsıcı olaylar birbirini kovalar; hayvanlar vahşileşir, hasat helak olur ve en kötüsü çiftçinin çocuklarından biri kaybolur. Şüphe ve paranoya tırmandıkça, herkesin dikkati ailenin ergen kızı Thomasin’e yönelir. Cadılıkla suçlanan genç kız, bütün iddiaları reddeder. Şartlar gittikçe tehlikeli bir hal aldığında, ailenin her bireyinin inancı, sadakati ve sevgisi şok edici ve unutulmaz şekillerde test edilir.

Baskın

Hikaye 5 polis arkadaşın bir gece gizemli bir kabus ağının içine düşmesini anlatıyor. Gece devriyesi esnasında gelen yardım çağrısı üzerine destek için gittikleri yerde, kendilerini dış dünyayla iletişimleri kesilmiş bir şekilde eski bir Osmanlı karakolu harabesinin karşısında buluyorlar.

Headless

Cinayet, yamyamlık ve nekrofili ile bezeli bir hayat süren maskeli bir katil, acı dolu geçmişinin hayaletlerinden kurtulamayınca iyice deliliğin bataklığına saplanır ve genç kadınların hayatlarını ellerinden almaya devam eder.

The Hallow

İrlanda kırsalındaki bir eve taşınan bir aile, hiç ummadıkları bir anda kendilerini ormanda yaşayan şeytani yaratıklara karşı hayatları için savaşırken bulur.

Goodnight Mommy

İkizler Elias ve Lukas, Avusturya kırsalında bir göl kenarında yer alan modern mimarili evlerinde annelerini beklemektedirler. Anneleri bir takım tıbbi operasyonlar geçirmiş ve yüzü gözü sargılarla sarılı olarak eve döner. 9-10 yaşlarındaki ikizler kısa sürede annelerinin aslında anneleri olmadığından şüphelenmeye başlarlar. Ortada ciddi deliller yoktur ama anneleri o değilmiş gibidir.

February

Kız öğrenci yurdunda geçen February, birtakım kötücül olaylar sayesinde birbirine bağlanan iki kadının öyküsünü anlatıyor.

Anguish

Tess isimli bir kıza kimlik bozukluğu tanısı konur. Ama aslında içindeki kötücül bir hayalet ile iletişim kurmaya çalışmaktadır.

The Visit

Büyükanne ve büyükbabası ile bir hafta geçirmeye giden iki kardeşten Becca, ilk defa göreceği akrabaları hakkında bir belgesel çekmeye karar verir. Küçük kardeşi Tyler ile beraber yaptığı çekimler sırasında büyükanne ve büyükbabası hakkında karanlık bir sırrı açığa çıkarır.

The Final Girls

80’lerin çığlık kraliçelerinden olan annesinin yasını tutan genç bir kız, bir anda kendisini annesinin en meşhur filminin içinde bulur. Tekrar bir araya gelen iki kadın, filmin manyak katiline karşı beraber savaşmak zorundadır.

The Lazarus Effect

Bir grup tıp öğrencisi, ölü hücreler üzerinde araştırma yaparken, ölüleri tekrar hayata döndürebilecek bir yol bulur. Talihsiz bir aksilik sonucu, araştırma takımında yer alan Zoe ilk insan denek olur. Zoe, geri gelirken cehenneme ait bir öfkeyi de beraberinde getirmiştir.

blank

Murat Kızılca

1971 İstanbul doğumlu. Aylık online sinema dergisi CineDergi ve aylık kültür sanat dergisi kargamecmua için sinema yazıları kaleme alıyor. 2008 yılından beri katkı sağladığı Öteki Sinema’da bir yandan da editörlük görevini sürdürüyor.

1 Comment

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Beyazperdenin Trençkotlu Kahramanları 2 – Hellboy 2

Beyazperdenin Trençkotlu Kahramanları

Modası geçmeyen trençkot hangi kahramanlara yakışıyor, bu sayede caka satmaktan
Kafa Karıştırıcı 10 Film 3 – 2001 A Space Odyssey 1968

Kafa Karıştırıcı 10 Film

Bazı kafa karıştırıcı filmler vardır, ne kadar çok sevseniz de