Tübitak ‘Saklı Düşman’ Kitapçılarda! 1 – tubitak1

Tübitak ‘Saklı Düşman’ Kitapçılarda!

10 Kasım 2011

Tübitak ‘Saklı Düşman’ Kitapçılarda! 2 – tubitak kapakEmrah Ablak imzalı Tübitak çizgi dizi bugün itibarıyla okurların beğenisine sunuldu.

Tübitak ilk olarak aylık dergi Lombak’ta yayınlanmaya başladı. Profesör Azmi Cankuş ile temizlik görevlisi Bayram Efendi’nin ‘biz’e özgü, ‘bilimden uzak bilimsel’ maceralarını anlatan çizgi dizi ilk günden itibaren okurlardan olumlu tepkiler aldı.

2005 yılında çıkan kitapta Lombak’ta yayınlanan maceralar bir araya toplandı. 2011 tarihli Saklı Düşman alt başlıklı yeni kitapta ise Ablak, daha önce hiç yayınlanmamış yepyeni bir macera ile Tübitak’ı özleyenlerin seslenişine cevap veriyor.

 
 

TÜBİTAK SAKLI DÜŞMAN’dan KARELER

Tübitak ‘Saklı Düşman’ Kitapçılarda! 3 – tubitak1

Tübitak ‘Saklı Düşman’ Kitapçılarda! 4 – tubitak2

Tübitak ‘Saklı Düşman’ Kitapçılarda! 5 – tubitak3

Tübitak ‘Saklı Düşman’ Kitapçılarda! 6 – tubitak4

Emrah Ablak

Karikatürist, çizgiromancı. (d. 1972, Zonguldak)

Sivas’ın Divriği ilçesinin Cürek kazasında ilkokula başladı, Karabük’te bitirdi. Ortaokul ve liseye Ankara’da devam etti. Yıldız Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Çizerliğe Avni dergisinde başladı. Daha sonra Dıgıl, Fos, Parazit, Biber, HBR Maymun, L-Manyak, Lombak, Kemik, Penguen adlı dergilerde çalıştı. İlk çizdiği karikatür köşelerinden itibaren ana akım anlayışın dışında, absürd komik espirileriyle dikkat çekti. L-Manyak’ta çizdiği Psiko ve daha sonra Psiko ile benzer konseptte Lombak’ta çizdiği Tübitak isimli çizgi roman serisi ile popüler oldu. Tübitak’ta Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu içerisinde kurguladığı bir profesör ve bir temizlikçinin tezatlığını kullanarak mizah ve maceraya dayalı öyküler yaptı. Halen Uykusuz dergisinde karikatür köşesi ve Jamal isimli bir bant karakter çizmektedir.

KİTAPLARI

  • Tübitak (2005 – Doğan Kitap)
  • Aman Ne Komik (2009 – Mürekkep Yayınları)
  • Jamal (2011 – Mürekkep Yayınları)
  • Tübitak Saklı Düşman (2011 – Mürekkep Yayınları)
blank

Murat Kızılca

1971 İstanbul doğumlu. Aylık online sinema dergisi CineDergi ve aylık kültür sanat dergisi kargamecmua için sinema yazıları kaleme alıyor. 2008 yılından beri katkı sağladığı Öteki Sinema’da bir yandan da editörlük görevini sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Süper-Man 7 – Superman Logo

Süper-Man

Kim istemez bu kadar güçlü bir kahramanın onu koruduğunu bilerek
Garfield 8 – Garfield

Garfield

Kedi Garfield 1978’de bir çizgi karesi olarak hayatımıza girdiğinde çizeri