2019 Yılının En İyi Korku Fragmanları 1 – The Furies 2019

2019 Yılının En İyi Korku Fragmanları

17 Aralık 2019

Geleneksel yıl sonu listelerimize her yıl keyifle hazırladığım en iyi korku fragmanları listesiyle devam edelim. Bilindiği gibi fragmanlar bazen merak, bazen heyecan ile beklediğimiz filmler hakkında ilk fikirlerin oluşmasına yardımcı olur. Bazen de tam tersi bir durum söz konusudur. O beklentiyi bizzat fragmanın kendisi yaratır. Ancak her zaman umduğumuzu bulamayız. Bazı fragmanlar filmin önüne geçiverir. İşin o kısmına hiç bulaşmadan “2019 Yılının En İyi Korku Fragmanları” listemizi sıralamaya başlayalım. Sizler de etkilendiğiniz fragmanları yorumlar kısmına ekleyerek listeyi zenginleştirebilirsiniz. İyi seyirler!

Us

Geçmişten gelen, açıklanamayan ve çözülmeyen bir travma tarafından ele geçirilen ve ürkütücü bir dizi tesadüf yaşayan Adelaide Wilson, ailesinin başına kötü bir şey geleceğinden giderek daha emin olmaya başladıkça paranoyasının da tırmandığını fark eder. Arkadaşları ile plajda geçirdikleri gergin bir günün ardından Adelaide ve ailesi tatil evlerine dönerler. Wilsonlar akşam karanlığı çöktüğü sırada garaj yolunda el ele tutuşmuş dört kişinin siluetini görürler.

The Head Hunter

https://www.youtube.com/watch?v=5ZqtRbifT6Q

Ortaçağ’da geçen filmde aklınıza gelebilecek her türden canavarı avlayan avcının duvarında tek bir canavarın kafası eksiktir. Yıllar önce kızını öldüren canavarın…

The Hole in the Ground

Bir nedenle oğlu Chris ile birlikte İrlanda kırsalına (niyeyse kasabanın da dışındaki ormanlık alana inşa edilmiş müstakil eve) taşınan Sarah, geçmişinden kaçmaya çalışırken bambaşka sorunlarla karşılaşır.

Little Monsters

İşsiz, sorumsuz, beceriksiz başkarakterimiz Dave, beş yaşındaki yeğeninin sınıf öğretmeni Miss Caroline ve TV’deki en popüler çocuk şovunun ‘host’u Teddy McGiggle, bir sınıf dolusu çocuk ile beraber zombi istilasının orta yerinde bir başlarına kalırlar.

Midsommar

Genç bir Amerikalı çift Dani ve Christian, üniversite arkadaşlarıyla birlikte, geleneksel Midsommar festivaline katılmak üzere İsveç’in bir köyüne tatile giderler. Zamanla, huzurlu ve yemyeşil bir cennete benzeyen bu yerde, yerel kutlamaların ve pagan ritüellerin göründüğü kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir ayin, onları kaçışı olmayan bir korku labirentinin içine çekecektir.

The Prodigy

Sarah, oğlu Miles’ın son zamanlardaki davranışlarında bir gariplik fark eder. Rahatsız edici davranışlar sergileyen Miles’in durumu kötüye gidince çevresindekileri de tedirgin etmeye başlar. İşler artık kontrolünden çıkmaya başladığında ailesinin güvenliğinden endişe eden Sarah, oğlunun davranışlarının kötü niyetli ve doğaüstü bir güçten kaynaklandığını düşünmeye başlar. Oğlunu korumak için her şeyi göze alır ve Miles’ın bu karanlık yönüne neyin ya da kimin sebep olduğunu araştırmaya başladığında zor bir seçimle karşı karşıya kalır.

The Furies

Sokaktan rastgele kaçırılan kadınlar, üzerinde Beauty yazan numaralı tabut benzeri kutulardan çıkıp, kendilerini öldürmeye çalışan ve üzerinde Beast yazan benzer kutulardan çıkan maskeli erkek katillerden kurtulmaya çalışırlar.

Haunt

Bir grup genç, Halloween gecesinde korku dolu anlar yaşamak için bir korku evine gider. Bazı kabusların gerçekten “gerçek” olduğunu anlayan gençler, hayatlarını kurtarmanın yolunu bulmaya çalışırlar.

The Lighthouse

1890’lı yıllarda geçen filmde iki gece feneri bekçisi, ıssız ve gizemli New England adasındaki günlerini akıl sağlıklarını korumaya çalışarak geçirirler.

The Lodge

Yakında evleneceği nişanlısının iki çocuğuyla beraber karlar içindeki ıssız bir kulübeye tatile giden genç kadının, üvey anneleri olmaya hazırlandığı çocuklarla arasındaki buzlar tam çözülmeye başlamışken garip ve dehşet verici olaylar meydana gelmeye başlar.

blank

Murat Kızılca

1971 İstanbul doğumlu. Aylık online sinema dergisi CineDergi ve aylık kültür sanat dergisi kargamecmua için sinema yazıları kaleme alıyor. 2008 yılından beri katkı sağladığı Öteki Sinema’da bir yandan da editörlük görevini sürdürüyor.

1 Comment

  1. Yine harika seçimler, murat kızılca bu işten anlıyor, bir de türk korku sinemasının 2019 en iyileri ve nasıl bir yıl geçti ile bir yazı bekliyorum, teşekkürler.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

Top 20: Sinemanın Korkunç Çocukları 2 – 09 Children of the Corn

Top 20: Sinemanın Korkunç Çocukları

Çocuklar, çocuklarımız… Korku sinemasının en korkunç çocuklarından, akıllarda en fazla
8 Maddede Açıklıyoruz: Joker Neden Görkemli Bir Film? 3 – Joker 07

8 Maddede Açıklıyoruz: Joker Neden Görkemli Bir Film?

Bam teline işleyen bir dramdan anarşist bir tavra doğru evrilmesi