2016 Yılının En İyi Korku Fragmanları 1 – Korku Fragmanları The Autopsy of Jane Doe

2016 Yılının En İyi Korku Fragmanları

31 Aralık 2016

Eğer yazarlarımızdan biri son dakika golü atmazsa bu senenin muhtemelen son seçkisine hoşgeldiniz! Bildiğiniz üzere fragmanlar bazen merak, bazen heyecan ile beklediğimiz filmler hakkında ilk fikirlerin oluşmasına yardımcı olur. Bazen de tam tersi bir durum söz konusudur. O beklentiyi bizzat fragmanın kendisi yaratır. Ancak her zaman umduğumuzu bulamayız tabii ki. Bazı fragmanlar filmin önüne geçiverir. 2016 yılında da bu kaide bozulmadı. İşin o kısmına hiç bulaşmadan 2016 yılının en iyi korku fragmanları listemizi sıralamaya başlayalım. Sizler de etkilendiğiniz fragmanları yorumlar kısmına ekleyerek listeyi zenginleştirebilirsiniz. Herkese mutlu seneler!

The Autopsy of Jane Doe

Virginia’daki aile morgunda çalışan bir baba ile oğlu, gizemli bir cinayete kurban giden isimsiz Jane Doe’nun cesedini incelemeye başlar ve otopsi ilerledikçe olaylar gittikçe karmaşık bir hal alır.

The Wailing

Güney Kore’deki küçük bir köye bir yabancı gelir ve kısa bir süre sonra köyde gizemli bir hastalık yayılmaya başlar. Köyün polis memuru, kendini istemeden de olsa olayların tam ortasında bulur. Küçük kızının hayatını kurtarabilmek için gizemi çözmek zorundadır.

Train to Busan

Karısından boşanmış olan Seok-Woo, annesi ve 9-10 yaşlarındaki kızı Su-an ile beraber yaşamaktadır. Sadece kendini düşünen, aşırı bencil bir kişiliğe sahip Seok-Woo, işini her şeyin önüne koyduğu için kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde aldığı bilgisayar oyunu konsolunun aynısının kızının odasında zaten kurulu olduğunu unutacak kadar da ilgisiz bir baba profili çizen Seok-Woo, kızının ısrarlarına dayanamaz ve onu Busan’a, çok özlediği annesinin yanına götürmeye karar verir ve kızıyla beraber Seul’dan Busan’a gidecek olan hızlı trene biner. Tren seyir halindeyken bütün ülkede bir zombi salgını baş gösterir.

Green Room

Bir dizi aksilik sonucu ırkçı dazlakların takıldığı bir barda hiç hesapta olmayan bir konser vermek zorunda kalan Ain’t Rights isimli punk rock grubu üyeleri, tesadüfen bir cinayete şahit olurlar. Misafir oldukları barın daracık kulisine hapsolan grup üyeleri, bar sahibi ile yardakçılarının pala, pompalı tüfek, tabanca ve hatta dövüş köpekleri kullanarak gerçekleştirdikleri saldırıları püskürtmeye çalışırlar.

Don’t Breathe

Üç arkadaş kolay bir vole vuracaklarından emin bir şekilde inzivaya çekilmiş kör bir adamın evine girerler ama kendilerini ölüm-kalım savaşının içinde bulurlar.

Ouija: Origin of Evil

Sene 1967, yer Los Angeles. İki kızıyla beraber yaşayan dul bir anne, ruhlar dünyasıyla iletişime geçtiğini söylediği sahte ruh çağırma seansları düzenleyerek hayatını kazanmaktadır. Gösterisine eklemek üzere satın aldığı bir cadı tahtası, gerçek kötülüğü evlerine davet eder. Doğaüstü kötücül ruh, evin küçük kızını ele geçirir. Bütün aile tahmin edilemeyecek korkularla savaşarak küçük kızı kurtarmaya ve kötücül ruhu tekrar diğer tarafa göndermeye çalışır.

The Monster

Kathy, kızı Lizzy ile beraber gece vakti arabayla çıktığı yolculuk sırasında, tenha orman yolu üzerinde bir kurda çarparak kaza yapar. Anne kız, yetkililere haber verdikten sonra vardım beklemeye başlarlar ancak olaylar hiç beklemedikleri bir yönde ilerler.

The Invitation

Will ve kız arkadaşı Kira, Will’in eski karısı Eden ve yeni kocasından bir akşam yemeği daveti alırlar. Davete bazı eski arkadaşların yanı sıra, çiftin iki yeni arkadaşı da katılır. Hoş ve gayet sıcak kucaklaşmalarla başlayan akşam, Will’in Eden’le yaşadığı bazı tatsız anıları hatırlatması ile giderek gerginleşir ve tuhaf bir hal almaya başlar.

The Shallows

The Shallows, Nancy’nin (Blake Lively) tek başına sörf yaparken köpek balığı saldırısına uğrayarak, kıyıya çok yakın bir yerde mahsur kalmasını konu alıyor.

I Am the Pretty Thing That Lives in the House

Genç bir hemşire, perili bir evde yaşayan yaşlı bir yazarın bakımını üstlenmek üzere aynı evde kalmaya başlar.

blank

Murat Kızılca

1971 İstanbul doğumlu. Aylık online sinema dergisi CineDergi ve aylık kültür sanat dergisi kargamecmua için sinema yazıları kaleme alıyor. 2008 yılından beri katkı sağladığı Öteki Sinema’da bir yandan da editörlük görevini sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

blank

Öteki'den Haber Al

Buna da Bir Bak!

John Waters Seçti: 2021’in En İyi Filmleri 2 – John Waters 29

John Waters Seçti: 2021’in En İyi Filmleri

John Waters, 2000 yılından beri düzenli olarak her yılın Aralık
Öteki Sinema Yazarlarının 2023 Yılı Keşifleri 3 – Kill 2023

Öteki Sinema Yazarlarının 2023 Yılı Keşifleri

"İzlemediğiniz her film, yeni filmdir" sloganımız eşliğinde Öteki Sinema Yazarlarının