Houston, We Have a Problem!: Tito, Yugoslav Uzay Programı’nı ABD’ye satmaya karar verir ve 3 milyar dolar gibi bir rakamda anlaşma sağlanır.
Devamını oku »Bir Ekonomik Krizin Anatomisi
Farklı perspektiflerden meseleyi ele alan üç film sayesinde 2008 ekonomik krizinin bir röntgenini çekebilir, işin boyutlarını kavrayabiliriz.
Devamını oku »Chuck Norris vs. Communism (2015)
Chuck Norris, Van Damme ve Bruce Lee ile Devrime Giden Yol. 1980’li yıllarda Romanya, bir anda kaçak olarak ülkeye sokulan Batılı filmlerin VHS kasetlerinin akınına uğrar.
Devamını oku »Durak / The Fool (2014)
Rus Sineması’nın son yıllardaki en önemli yönetmenlerinden Yuriy Bykov, üçüncü uzun metrajlı filmi Durak ile karanlık filmlerine bir yenisini daha ekliyor.
Devamını oku »Cartel Land (2015)
IMDb'de 7,4'lük puana sahip olan ve en iyi belgesel Oscar'ına da aday olan Cartel Land, Tapınak Şövalyelerinden çok, Autodefensa ile ilgili bir belgesel...
Devamını oku »Mayor (2013)
Mayor, sabahın erken saatlerinde altı yedi yaşlarında bir çocuğun ölümüne sebep olan bir komiserin, aynı günün akşamına kadar yaşadıklarını anlatıyor.
Devamını oku »Yunan Sineması’ndan 2 Taze Örnek: Miss Violence ve The Enemy Within
Yunan Sineması, gittikçe daralan bütçeler ile çalışmak zorunda kalmasına rağmen, art arda gelen birbirinden rahatsız edici bağımsız filmler sayesinde kendi ülkesinin sınırlarını aşan, haklı bir ilgiyle takip ediliyor.
Devamını oku »Narco Cultura (2013)
Narco Cultura, kamerasını uyuşturucu üreticilerinin kültür dünyasına ve onların hikayelerini destansı bir dille anlatan “Narcocorrido” şarkıcılarına çeviriyor.
Devamını oku »Rabia (2009)
Rabiacılar bir de film mi yapmış demeyin... Film Kolombiya, Meksika ve İspanya ortak yapımı ve İspanyolcada rabia, öfke demek.
Devamını oku »Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir (2011)
Bir an önce Ekümenopolis belgeselini izleyin. Böylece içinde yaşadığınız şehir üzerine daha gerçekçi bir fikre sahip olabilirsiniz.
Devamını oku »Juan de Los Muertos (2011)
Küba devriminden 50 yıl sonra, yeni bir devrim başlamak üzere... Juan de Los Muertos
Devamını oku »800 Balas (2002)
Iglesia filmlerinde sezilen ahlakçı yan ya da politik mesaj verme kaygısı 800 Balas filminde de var. Konu başlı başına politik aslına bakılırsa.
Devamını oku »La Teta Asustada / The Milk of Sorrow (2009)
Yönetmen Llosa “çözümlenmemiş, vahşi, kişisel ve toplumsal hafıza hakkında” diye tanımlıyor The Milk of Sorrow filmini.
Devamını oku »Howl (2010)
Beat Kuşağı’nın en önemli üç eseri nedir diye sorulsa, sanırım genel kanı -belli bir sıralama olmaksızın- Howl, On The Road (Yolda) ve Naked Lunch (Çıplak Şölen) olacaktır.
Devamını oku »Os Mutantes / The Mutants (1998)
Defalarca izlenebilecek, defalarca yorumlanabilecek, onlarca altmetne sahip, son derece etkileyici ve yüklü bir deneyim Os Mutantes.
Devamını oku »Dr. Strangelove (1964)
Peter George'un "Kırmızı Alarm" isimli romanından uyarlanan, 1964 yapımı Dr. Strangelove, Stanley Kubrick harikası bir kara komedi.
Devamını oku »V for Vendetta (2005)
V for Vendetta. 5 Kasım gününü hatırla, patlamayı, ihaneti ve komployu… O günü unutmak için hiçbir neden bulamıyorum.
Devamını oku »Acción Mutante (1993)
Acción Mutante (Mutant Hareketi), kült filmlerin yönetmeni, Bask asıllı İspanyalı yönetmen Álex de la Iglesia’nın ilk filmi.
Devamını oku »B-olitik Sinema: Themroc (1973)
Themroc sapına kadar bir Fransız filmi olmasına rağmen klasik bir anti burjuva filmi değil; modern yaşamın köküne en hasından kibrit suyu dökmeyi deniyor.
Devamını oku »B-olitik Sinema Yazıları: Decoder (1984)
William S. Burroughs ve Decoder üzerinde daha ayrıntılı bir şekilde durmadan önce Amerikan Beat Kuşağı akımından bahsetmekte fayda var.
Devamını oku »