The French Connection (1971), iki şeyi anlatır: Polis ile suçlu arasındaki incecik çizgiyi ve bir insanın saplantısını/takıntısını…
Devamını oku »Decision to Leave / Ayrılma Kararı (2022)
Decision to Leave’i “etkileyici” kılan şeylerden biri, deniz kıyısında gerçekleşen finali; daha doğrusu, finalin bize düşündürttükleri…
Devamını oku »Kendi Oyunlarına Tutsak İki Aşık: Love Me If You Dare (2003)
Hiçbir oyun rastgele oluşmaz, tıpkı Love Me If You Dare filminin ana karakterleri Julien ve Sophie arasındaki cesaret oyunu gibi…
Devamını oku »The Worst Person in the World / Dünyanın En Kötü İnsanı (2021)
The Worst Person in The World (Dünyanın En Kötü İnsanı), biraz da pes etmenin filmi bana göre. Julie pes ediyor, Aksel pes ediyor...
Devamını oku »O Tek Bir An: Living / Yaşamak (2022)
Sinema tarihinde bir başyapıtın yeniden çevriminin de başyapıt olmasına nadiren rastlanır; Living (2022) de onlardan biri.
Devamını oku »Yaşam Kadrajın İçine Sığmaz: Aftersun (2022)
Hayat, kadrajın dışında da var olan, hatta asıl orada var olan bir şeydir; Aftersun (Güneş Sonrası, 2022) da işte bunu anlatıyor.
Devamını oku »Üç Şahıs, Üç Trajedi: Pieces of a Woman (2020)
Öğrenilmesi en zor şeylerden biri, ciddi bir kriz durumunda takınacağınız tavırdır. Pieces of a Woman, işte bunu anlatan bir film.
Devamını oku »Akışkan Ruhlar, Sıvılaşmış Bedenler
Radyo programının bittiğini açıklayan ikilinin Olimpos’taki tatillerinin gösterilmesi ile 2. film olan Kaybedenler Kulübü Yolda başlıyor.
Devamını oku »Aftersun (2022): Babalar ve Kızlarına…
Aftersun, kız çocuklarının dünyalarında bir güneş gibi olan babaların "yokluğundan sonrasını” imleyen bir simgeye de dönüşüyor.
Devamını oku »Karşıtlıkların Birliği: Decision to Leave / Ayrılma Kararı (2022)
Yönetmenliğini Park Chan-wook’un yaptığı Ayrılma Kararı tutkulu ve saplantılı bir aşk hikayesini kara film estetiğiyle anlatıyor.
Devamını oku »Otobiyografik Bir Yüzleşme: Bekleyiş (2021)
Bir annenin doğmamış çocuğuna çektiği görsel mektubu olan Bekleyiş, Akdağ’ın ergenlik dönemine ait amatör çekimler ile başlıyor.
Devamını oku »Aşk, Cesaret ve Özgürlük: The Handmaiden (2016)
The Handmaiden (2016), arzu ve tutkularının peşinden giden kadınların, kendi kaderlerinin kontrolünü ellerine aldıklarını gösteriyor.
Devamını oku »The Handmaiden (2016): Japon Asimilesinin Bir Alegorisi Olarak Kouzuki Amca
The Handmaiden (2016), asimile olmuş Japon hayranı bir sınıfın alegorisini yaparken sinemasal temsilleri de altüst ediyor.
Devamını oku »Sevgisiz Kalırım, İlgisiz Asla: Sick of Myself (2022)
Birçok sahnesi aşırı eğlenceli olsa bile, Norveç-İsveç ortak yapımı Sick of Myself / İlgi Manyağı (2022) filminin hüzünlü bir yanı var.
Devamını oku »Oral Haz ve Fetişistik Bakışın Nesnesi Olarak Kadın: Sexual Drive (2021)
Sexual Drive filmi (2021), yeni bir temsil sunmazken, aynı zamanda anlatısını cinsiyetçi eril bakış üzerinden konumlandırıyor.
Devamını oku »Aşkın Kılavuzluğunda Kendine Yolculuk: -Kal. (2022)
Kal, çocukluk travması olan terk edilme korkusu ile başbaşa kalan Semih’in saplanıp kaldığı travması ile usulca yüzleşmesini anlatıyor.
Devamını oku »Bilmemek (2019): İktidar İlişkilerini Reddetmek Mümkün mü?
Bilmemek (2019), bilmenin önemi üzerine izleyicisini düşündürürken, bunun sınırı üzerine de bir soru işareti koyuyor.
Devamını oku »Bir Sistem Alegorisi Olarak Kurak Günler (2022)
Kurak Günler, her zaman bir umut olduğunu, çoğunluğa karşı azınlığın da ayakta kalabileceğini ve dimdik savaşabileceğini söylüyor.
Devamını oku »Kerr (2021): Çukurların Kapatılması Ümidi İle…
Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, aynı adlı romanından uyarladığı Kerr’de, filmin isminden başlayarak tekerrür üzerine odaklanıyor.
Devamını oku »Altın Koza’dan: Bir Zamanlar Gelecek: 2121 (2022)
29. Adana Altın Koza Film Festivali’nde ayağımın tozuyla sinemaya gidip izlediğim ilk yarışma filmi Bir Zamanlar Gelecek: 2121 oldu.
Devamını oku »