Disney’in Yeni Star Wars Filmi Abrams’a Emanet

TheWrap’ın birinci elden aldığı habere göre Disney imzalı yeni Star Wars filmi, Star Trek’i (2009) de yöneten J.J. Abrams’a emanet. TheWrap, Lucasfilm’den Kathleen Kennedy’nin bir süredir Abrams’ı yönetmen koltuğuna oturtmak için uğraştığını ve sonunda anlaştıklarını belirtmiş.

jj abrams

Disney, geçtiğimiz sene Lucasfilm’i satın aldıktan sonra yeni Star Wars filmleri çekeceğini açıklamıştı. O günden beri yeni Star Wars’u kimin çekeceği geyikleri, sinema çevrelerinde sıkça konuşulur olmuştu. Abrams’ın ismi daha önce de gündeme gelmiş, ancak kendisi geçen Kasım ayında Entertainment Weekly’e verdiği demeçte, bu görevi kesinlikle kabul etmeyeceğinin altını çizmiş ve şunları söylemişti; “Star Wars, özel efektler açısından kendimden geçtiğim ilk film. Ayrıca tüm zamanların en sevdiğim filmlerden biri. Yeni filmin yönetmeni, serinin artık sembolleşmiş olmasının sorumluluğunu almak zorunda kalacak. Mesela ben asla bir Star Trek fanı olmadım, dolayısıyla Star Trek’i çekerken böyle bir yük omuzlarıma binmedi. Star Wars’un yeni filmini sabırsızlıkla bekliyorum ama sanırım bilet alıp sinemaya gidecek izleyiciler arasında olacağım.”

Eğer dedikodular doğruysa, birileri J.J. Abrams’ı ikna etmenin yolunu bulmuş demektir. Hollywood’un ticari anlamda en başarılı yönetmen ve yapımcılarından biri olan Abrams, Lost, Fringe ve Alias gibi başarılı televizyon dizilerinin yaratıcıları arasında yer alıyor. Mission: Impossible III (2006), Star Trek (2009) ve Super 8 (2011) gibi büyük bütçeli filmlerin de yönetmeni.

TheWrap’in ulaştığı Lucasfilm’in basın sözcüsü Lynne Hale, J.J. Abrams konusunda yorum yapmak istememiş. Önümüzdeki günlerde olayın gerçekliği su yüzüne çıkacaktır. Bakalım 2015 yılında gösterime girmesi planlanan yeni Star Wars filminin yönetmeni kim olacak?

Kaynak: http://www.thewrap.com

blank

Yazar hakkında: Murat Kızılca

blank
1971 İstanbul doğumlu. Aylık online sinema dergisi CineDergi ve aylık kültür sanat dergisi kargamecmua için sinema yazıları kaleme alıyor. 2008 yılından beri katkı sağladığı Öteki Sinema’da bir yandan da editörlük görevini sürdürüyor.

Bir yorum var

  1. blank

    George Lucas Star Wars serisinin ayratıcısı olabilir ama yönetmen olarak hiçbir zaman göz dolduramadığından eminim. Dolayısıyla JJ Abrams’ın çıkaracağı iş bence çok daha iyi olacaktır. Ama David Fincher vaya Joss Whedon’u tercih ederdim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir